Breaking News

Οικονομία

Ένοχα τα πρώην στελέχη της Λαϊκής-Καταπέλτης η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Ένοχους «όλους σε όλα» έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους κατηγορούμενους στην ποινική υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.
Οι καταδικασθέντες για την υπόθεση είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος.
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Με την έναρξη της διαδικασίας το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι ομόφωνη και μακροσκελής.

Μεταξύ άλλων, το Δικαστήριο σε ό,τι αφορά τον Μάρκο Φόρο έκρινε ότι «δεν κατέθεσε με ειλικρίνεια», ενώ για τον Ευθύμιο Μπουλούτα ανέφερε ότι «δεν άφησε θετική εντύπωση και οι αναφορές του ήταν στοχευμένες για αποποίηση ευθυνών, ενώ διαφάνηκε ο καθοδηγητικός του ρόλος».

Όσον αφορά τους Παναγιώτη Κουννή και Νεοκλή Λυσάνδρου, το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι δεν πείστηκε με τους ισχυρισμούς τους.

Επίσης, ανέφερε ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι «γνώριζαν ότι υπήρχε απομείωση υπεραξίας και ότι υπήρχε πρόθεση συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη από κάθε κατηγορούμενο».
«Η εικόνα της τράπεζας δεν ήταν μια βεβιασμένη δήλωση από τους κατηγορούμενους αλλά συνειδητή», ανέφερε το Κακουργιοδικείο, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία για μεθοδευμένη κριτική».
Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν δυο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη στο αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες.
Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την κράτηση των τεσσάρων στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ανακοίνωση της ποινής, επισημαίνοντας πως οι δύο εξ αυτών διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής, ζητώντας όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Επίσης, αναφέρθηκαν στις προσωπικές τους συνθήκες, ενώ ο δικηγόρος του Μάρκου Φόρου αναφέρθηκε στην υπόθεση του τέως βοηθού Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος παρέμεινε ελεύθερος με όρους μέχρι την επιβολή της ποινής.
Μετά από διακοπή δέκα λεπτών, το Κακουργιοδικείο επανήλθε και ανακοίνωσε την απόφασή του σε σχέση με το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως οι καταδικασθέντες τεθούν υπό κράτηση.

Όπως έκρινε το Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι ήταν συνεπείς κατά τη διάρκεια της δίκης και ότι δεν συντρέχουν λόγοι κράτησής τους. Ως εκ τούτου παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους.

Στις 17 Οκτωβρίου ορίστηκε ακρόαση για μετριασμό της ποινής τους, ενώ ακολούθως θα οριστεί νέα ημερομηνία για επιβολή ποινής.

Σχετικά νέα

X
Translate »