Τουρισμός

Έναρξη του «Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας» στην πόλη μας

Ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή της στη Λάρνακα η Πρωτοβουλία «Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας σε σχετικούς με την τοπική γαστρονομία τύπους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρωτοβουλία, που θα διαρκέσει 18 μήνες, ξεκίνησε με την παρουσίασή της σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, την 1η Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Το Σύμφωνο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή του κεφαλαίου «Κυπριακή Γαστρονομία», με επιστέγασμα την απονομή του κοινού σήματος «TASTE CYPRUS DELIGHTFUL JOURNEYS».

Στο Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας μπορούν να ενταχθούν κέντρα αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες), εστιατόρια και ταβέρνες ξενοδοχείων και αγροτουριστικών επιχειρήσεων, μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων διατροφής.

Το έργο «Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την Επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου» δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »