Όμορφα της Πόλης

Έναρξη εργασιών για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης

Άρχισαν οι εργασίες για την καταπολέμηση της οπτικής ρύπανσης στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου, η οποία θα αποτελέσει την πιλοτική περιοχή του φιλόδοξου αυτού προγράμματος. Το υπό αναφορά έργο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα αφαιρεθούν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες επί των κτιρίων της επιλέξιμης περιοχής και θα αντικατασταθούν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό. Επιπρόσθετα, θα μπογιατιστούν οι προσόψεις των κτιρίων με χορηγία της εταιρείας Dulux. Παράλληλα, θα γίνουν και ορισμένες άλλες ενέργειες αισθητικής αναβάθμισης, όπως προσθήκη ανθώνων και ενίσχυση του πρασίνου. Η παρουσίαση της βελτιωμένης όψης της πλατείας αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2018.

Ευρύτερος στόχος του προγράμματος, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης της εικόνας της Λάρνακας, είναι και η καλλιέργεια συνείδησης για μια πιο καλαίσθητη και ελκυστική πόλη, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Σχετικά νέα

X
Translate »