Έχουμε θέμα

Έλεος πλέον με τις αφισοκολήσεις στην πόλη…έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη καθαρή

Το τελευταίο δίμηνο έχει παρατηρηθεί στην πόλη μας μια έξαρση όσο αναφορά της αφισοκολήσεις (χωρίς άδεια εννοείται) στην πόλη μας.

Και ενώ ο Δήμος πριν από 3 μήνες περίπου ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ταμπελορύπανση στην πόλη μας μέσω της οποίας κατάσχεσε παράνομες ταμπέλες καταστημάτων και έβαλε σε εφαρμογή το πρόγραμμα οπτικής ρύπανσης.

Παρά τις πιο πάνω ενέργειες όπως αναφέρθηκε και στον πρόλογο το τελευταίο διάστημα η πόλη μας έγινε έρμαιο του καθενός όπου χωρίς κανένα σεβασμό στην πόλη και τους δημότες της απρόσκοπτα και χωρίς άδεια, τοποθετούν αφίσες σε σημεία της πόλης για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η αρχή έγινε με την έκθεση ταξίδι όπου μετά από πολύ καιρό παρατηρήθηκε αυτή η δραστηριότητα. Οι διοργανωτές της τοποθέτησαν τα διαφημιστικά τους σε κεντρικά σημεία της πόλης προωθώντας την έκθεση. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες διαφημίσεις 3 εβδομάδες μετά το τέλος της έκθεσης δεν είχαν κατέβει, δείγμα της ασέβειας προς την πόλη μας.

Η σελίδα μας είχε ενημερώσει το Δήμο όμως δεν έγινε καμία ενέργεια.

 

Μετά το ΤΑΞΙΔΙ, μια νέα διαφημιστική καμπάνια έκανε την εμφάνιση της στους δρόμους της πόλης με κάποιον ελεύθερο επαγγελματία να διαφημίζει ότι με €20,00 τοποθετεί αέριο σε κλιματιστικά. Δηλαδή αν όλοι ενεργούσαν με βάσει το συγκεκριμένο σκεφτείτε τι θα γινόταν. Κάθε στύλος θα είχε 40 διαφημιστικά.

 

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε από νεολαία πολιτικής παράταξης οι οποίοι εδώ και 2 μέρες γέμισαν στην κυριολεξία τους δρόμους της πόλης με διαφημιστικά εκδηλώσεων τους. Μια βόλτα προς Μακένζυ, λεωφόρο Φανερωμένης, Νίκου Παττίχη, φώτα πυροσβεστικής, Αρτέμιδος και βλέπεις αυτή την άσχημη εικόνα. Σε κάθε στύλο αφίσα, σε κάθε φώτα τροχαίας διαφημιστικός βομβαρδισμός.

 

Φώτα Φανερωμένης

 

Λεωφόρος Αρτέμιδος

 

 

Φώτα Πυροσβεστικής

 

Περιοχή Μακένζυ

 

Φυσικά θα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία.

Είναι καιρός ο Δήμος Λάρνακας να δείξει πυγμή και να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο μια και καλή. Δεν μπορεί ο καθένας να τοποθετεί αφίσες ανεξέλεγκτα στην πόλη μας χωρίς καμία άδεια και να μην γίνεται τίποτα. Το ίδιο έγινε και πριν 6 μήνες με το τσίρκο που είχε έρθει στην πόλη μας, όπου γέμισε την πόλη με αφίσες.

Υπάρχουν τα μέσα στην πόλη μας αν θέλει κάποιος να διαφημίσει και φυσικά ο Δήμος διαθέτει τη δική του υποδομή όπου κάποιος μπορεί να αποταθεί και να ζητήσει βοήθεια σε πολύ χαμηλό κόστος.

Αυτή η ανεξέλεγκτη οπτική ρύπανση  πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ και ο Δήμος να ξεκινήσει τα πρόστιμα σε όποιον παρανομεί. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να δράσει άμεσα για να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο από την πόλη μας.

Είναι δικαίωμα μας να ζούμε σε μια πόλη καθαρή και το απαιτούμε.

Επιμέλεια

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »