Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αναλυτικά το πρόγραμμα καταπολέμησης της οπτικής ρύπανσης στην Λάρνακα

Πλαίσιο όρων και κανονισμών καταρτίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος για αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης και αισθητικής αναβάθμισης της Λάρνακας.

Το πλαίσιο όρων και κανονισμών, αφορά στο χρώμα των προσόψεων των κτηρίων, των πινακίδων των καταστημάτων και άλλων δράσεων που στοχεύουν  στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, διαφυλάσσοντας τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της.

Οι όροι καταρτίζονται με συνεργασία του Δήμου, της ΕΤΑΠ και του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του ΚΟΤ.

Η περιοχή που θα αναβαθμιστεί σε πρώτη φάση είναι η Πλατεία Αγίου Λαζάρου, η οποία χαρακτηρίζεται ως ειδικού χαρακτήρα και το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την επιλογή ουδέτερων γήινων χρωμάτων και ομοιομορφία στις ταμπέλες των εστιατορίων και καταστημάτων.

Τα έξοδα των αναβαθμίσεων θα επιχορηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος έχει εξεύρει χορηγούς και αναζητεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση από ιδιώτες, προκειμένου να γίνει στην περιοχή αναβάθμιση του πρασίνου και άλλες αισθητικές προσθήκες.

Η τελική μορφή που θα λάβει η περιοχή, θα ανακοινωθεί επισήμως στις 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, η οποία θα δοθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αφαιρεθούν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες και θα αντικατασταθούν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό, θα αποκατασταθούν οι προσόψεις των κτιρίων όπου χρειάζεται και θα γίνουν και άλλες ενέργειες αισθητικής αναβάθμισης.

Ευρύτερος στόχος είναι, πέραν της βελτίωσης της εικόνας της Λάρνακας, η καλλιέργεια συνείδησης για μια πιο καλαίσθητη και ελκυστική πόλη, για τους κατοίκους, και για τους επισκέπτες.

Με Καλλιτέχνες και Ανθρώπους του Πνεύματος θα συναντηθεί και θα ακούσει τις απόψεις τους ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου. Η συζήτηση που θα γίνει αφορά στη βελτίωση της αισθητικής και πνευματικής ζωής και του πολιτισμού στη Λάρνακα και θα αρχίσει στις 7μ.μ. στο «Περί Τέχνης».

Σχετικά νέα

X
Translate »