Άθληση

Απλές συμβουλές για να βάλουν όλες οι μαμάδες την άσκηση στη ζωή τους

Κι αν νομίζατε πως είναι δύσκολο ως μητέρα να βρείτε χρόνο για να ασκηθείτε, κάνετε λάθος! Υπάρχουν τρόποι και μάλιστα απλοί και εύκολοι. Το κλειδί είναι να βρείτε μία δραστηριότητα που να σας αρέσει και που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή σας.

Ας δούμε αναλυτικότερα μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε!

Πάρτε το ποδήλατό σας, ασφαλίστε το μωρό σας στο μάρσιπο και κάντε μία ωραία ήρεμη βόλτα. Εάν το ποδήλατο σας δυσκολεύει ή δεν σας αρέσει, βάλτε το μωρό στο καρότσι του και περπατήστε. το περπάτημα κάνει καλό!

Αφήστε, έστω και για μισή ώρα, το μωρό σας με τον σύντροφο σας ή κάποιο άλλο πρόσωπο που μπορεί να το φροντίσει και απολαύστε λίγο πολύτιμο χρόνο μόνη σας, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα.

Αν πάλι εργάζεστε, προσπαθήστε να σηκωθείτε εγκαίρως για να έχετε τον χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο πριν τη δουλειά ή ακόμη και να περπατήσετε. Πάρτε τα αθλητικά παπούτσια σας στο γραφείο και κάνετε μια βόλτα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Εάν έχετε κάποιο συνάδελφο για παρέα, ακόμη καλύτερα. Εξετάστε τα γυμναστήρια που είναι κοντά σας για τάξεις κατάλληλες για νέες μητέρες ή γιόγκα.

Αν τώρα δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα, μπορείτε να παρακολουθείτε μία τάξη με ήπιες ασκήσεις που περιλαμβάνουν τόνωση και stretching. Αν έχετε βρει ένα τέτοιο γυμναστήριο προσέξτε πολύ να είναι ασφαλής ο χώρος για τα παιδιά, καθαρός, φιλόξενος, με εξειδικευμένο, σωστά εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό. Που δεν δέχονται άρρωστα παιδάκια και είναι εφοδιασμένος με κατάλληλα για την ηλικία παιχνίδια και βιβλία.

Οργανωθείτε με άλλες μητέρες. Είναι ένας όμορφος τρόπος να βγαίνετε από το σπίτι, να γνωρίσετε άλλες μαμάδες και να περνάτε χρόνο με το μωρό σας.

Ακόμη και λίγα λεπτά να κάνετε σκοινάκι ή ασκήσεις με βαράκια θα σας βοηθήσουν πολύ. Άσκηση στο σπίτι με την βοήθεια της τεχνολογίας. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί ευχάριστοι τρόποι για να γυμναστεί κανείς στο σπίτι του. Άπειρα DVD με προγράμματα που ταιριάζουν στον καθένα. Wii Fit σύστημα άσκησης και πάρα πολλά videos με ασκήσεις για όλο το σώμα.

Πηγή: govastileto.gr / philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »