Γενικά
Τρία νέα φ/β πάρκα από τη BIOLAND στην Λάρνακα
Ενώπιον των αρμόδιων αρχών για έγκριση οι μελέτες για φ/β πάρκα.
Τρία νέα φωτοβολταϊκά πάρκα προτίθεται να ανεγείρει η εταιρεία BIOLAND LTD στην επαρχία Λάρνακας.
Στην κοινότητα Αλαμινού και Αναφωτίδας, περιοχή «Τζιμιές» στην επαρχία Λάρνακας, προγραμματίζεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το 1ο Φ/Β πάρκο, το οποίο θα είναι ισχύος 1 MW και θα υλοποιηθεί από την εταιρεία BIOLAND PROJECT 18 LTD.

Το 2ο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία Φ/Β πάρκου 1.4 MW στην κοινότητα Μαζωτού, περιοχή «Κιναρές» στην επαρχία Λάρνακας και θα υλοποιηθεί από την εταιρεία BIOLAND PROJECT 47 LTD.

Τέλος το 3ο έργο αφορά και πάλι την κοινότητα Μαζωτού, στην επαρχία Λάρνακας, όπου προτείνεται η κατασκευή και λειτουργία Φ/Β πάρκου 1.5 MW στην περιοχή «Καμίνια». Και το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από την εταιρεία BIOLAND PROJECT 47 LTD.

Σημειώνεται ότι όλα τα πιο πάνω έργα έχουν ως σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή ενέργεια (ΑΠΕ) και τη διάθεσή της στο δίκτυο της ΑΗΚ.

09/04/2019