Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και την κατάληψη της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα, ο ΓΣΕ προσφυγοποιήθηκε. Το στάδιο του παραμένει μέχρι σήμερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εγκατατελειμένο και φθαρμένο από το πέρασμα του χρόνου. Ο ΓΣΕ επαναδραστηριοποιήθηκε στην ελεύθερη Κύπρο σε τρείς περιοχές στη Λάρνακα, στο Παραλίμνι και στη Λεμεσό. O σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα στέγης , οι αθλητές του είναι διασπαρμένη σε όλα τα μέρη της Κύπρου, εξακολουθεί όμως να υπάρχει και να καταγράφει στο ιστορικό του σημαντικές αθλητικές επιτυχίες . Tα μέλη του, οι αθλητές του ενισχύουν σημαντικά, την παρουσία της Kύπρους στους Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς, Κοινοπολιτειακούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες.
Eυρέως γνωστός σε όλους μας είναι ο αθλητής του ΓΣΕ Αμμοχώστου, Σταύρος Τζιωρτζής,ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης αθλητής Στίβου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
O ΓΣΕ την δεκαετία του 1980 κέρδισε την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Ανδρών που διεξήχθησαν στο Μακάρειο Στάδιο και αποτελεί το μοναδικό κυπριακό σύλλογο που, μεταπολεμικά, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου.
Mερικοί από τους ποιο Σημαντικούς αθλητές του υπήρξαν οι ακόλουθοι: Αβραάμ Μάρκου, Κωνσταντίνος Αρτυματάς, Κώστας Τσούκκας, Αντώνης Γιάλλουρος, Μιχάλης Μέρτακκας, Μωυσής Μάντζιαλος, Νικής Γεωργίου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Γιαννάκης Κωνσταντίνους, Δημητράκης Παντελίδης, Χάρης Δημητρίους, Γιώργος Φιαλάς, Γιώργος Τσάκκιρος, Λουκάς Λουκάς, Άντης Ιακώβου, Σταύρος Τζιωρτζής, Αντώνης Ιωάννου, Ανθή Λοΐζου, Μαρία Νεοφύτου, Ευαγγελία Λοΐζου, Πέτρος Τσιάκκιρος, Μιχάλης Τσιάκκιρος, Λάμπρος Κεφάλας, Παναγιώτης Χατζηστάθης, Έλενα Σωφρονίου, Γιαννούλα Ιωάννου, Παναγιώτης Παντελίδης, Φίλιππος Φιλίππου, Άντρη Αβραάμ, Λάμπρος Ιακώβου, Μιχάλης Λουκά, Ηλίας Λουκά, Λευτέρης Κολοκούδιας, Αγνή Χαραλάμπους, Άντρη Σιάλου, Φώτης Στεφανή, Φάνης Γεωργίου, Προκόπης Γεωργίου, Άντης Ιωάννου, Πιέρος Τσιήσος, Κυριάκος Κυριάκους, Πρόδρομος Κατσαντώνης, Ελένη Αρτυματά και Νεκταρία Παναγή.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδυρση του ΓΣE, πριν λίγες μέρες έγινε εδκήλωση για τον εορτασμό τον 100χρονών στη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών Λάρνακας. Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από την δράση του συλλόγου καθώς και παρουσίαση ανακοίνωσης σχετικά με τη πόλη της Aμμοχώστου και τα «100 χρόνια κλασσικού αθλητισμού στην Αμμόχωστο και ο ρόλος του ΓΣΕ» από το καθηγητή Iστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρο Παπαπολυβίου.