ΑΕΚ

Κυπελλούχος η ΑΕΚ για 3η φορά, ξεδίψασε μετά από 7 χρόνια!

Η ΑΕΚ είναι η μεγάλη νικήτρια του 82ου τελικού του Κυπέλλου Coca-Cola! Στον αποψινό τελικό του ΓΣΠ, που… έσπασε καρδιές, η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε της Πάφος FC στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου στην ιστορία της, μετά τις σεζόν 2003-04 και 2017-18! Συνεπώς, εξασφάλισε και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έδειξε χαρακτήρα και την απαραίτητη ψυχραιμία στη… ρωσική ρουλέτα, «σβήνοντας» το όνειρο της Πάφος FC για ιστορικό νταμπλ και back-to-back τρόπαια. Μετά το 2004 και το 2018, η ΑΕΚ επιστρέφει στους τίτλους, κατακτώντας ένα κύπελλο που αναζητούσε εδώ και επτά χρόνια.

Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο της Λάρνακας, που σφραγίζει μια σεζόν γεμάτη προσδοκίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: έναν τίτλο. Η δίψα για διάκριση, η στήριξη του κόσμου και η δουλειά εντός γηπέδου ανταμείφθηκαν, χαρίζοντας στην ΑΕΚ ακόμα μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία της.

Το ματς

ΑΕΚ και Πάφος FC παρουσιάστηκαν «σφιγμένες» στο πρώτο ημίχρονο του τελικού. Ένα 45λεπτο συν τέσσερα λεπτά καθυστέρησης χωρίς καν μία φάση! Οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν λίγο πιο ζωηρά στην αρχή του παιχιδιού, οι γαλάζιοι όμως σταδιακά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, το παιχνίδι ήταν κακό, μιας και οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε ο αγώνας και στην επανάληψη. Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν όσον αφορά τη δημιουργία και παρά την επιθετική διάθεση της παφιακής ομάδας στα 20 τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκεια, μετά την είσοδο του Τζάτζα. Με εξαίρεση μερικά εκτός περιοχής σουτ, οι τελικές προσπάθειες ήταν ξανά μηδαμινές.

Στο ξεκίνημα της παράτασης και συγκεκριμένα, στο 93ο λεπτό έμελλε να καταγραφεί η πρώτη καλή ευκαιρία του τελικού. Τότε ήταν που ο Καμπρέρα κατέβασε στην περιοχή και γυρίζοντας έπιασε δυνατό σουτ, με τον Ίβουσιτς να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία αξιοσημείωτη φάση σε 120 λεπτά αγώνα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Ευστοχεί ο Μιλίτσεβιτς.

1-1 Ισοφαρίζει ο Όρσιτς.

2-1 Εύστοχος και ο Ανγκιέλσκι.

2-2 Και ο Άντερσον εκτελεί σωστά.

2-2 Ο Ίβουσιτς αποκρούει το πέναλτι του Αϊτόρ.

2-3 Ο Τάνκοβιτς δίνει προβάδισμα στην Πάφος FC.

3-3 Ο Γκάμα ευστοχεί.

3-4 Σκοράρει και ο Τζάτζα.

4-4 Εύστοχος ο Λέντες.

4-4 Ο Αλομέροβιτς πιάνει το πέναλτι του Γκολντάρ.

5-4 Ο Γκαρσία ευστοχεί και βάζει μπροστά την ΑΕΚ.

5-4 Αστοχεί ο Κίνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αλομέροβιτς, Εκπολό, Ρομπέρζ (112′ Ενρίκες), Μιλίτσεβιτς, Ναλί (80′ Γκαρσία), Λέντες, Ροντέν (106′ Πονς), Φαράζ (80′ Μιραμόν), Τσακόν (119′ Γκάμα), Αϊτόρ, Καμπρέρα (116′ Ανγκιέλσκι).

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο):Ίβουσιτς, Μπρούνο (119′ Όρσιτς), Γκολντάρ, Σάρλια (72′ Τζάτζα), Λουκάσεν, Σίλβα (96′ Σέμα), Σούνιτς, Ντράγκομιρ (106′ Τανλόνγκο), Πέπε (106′ Κίνα), Τάνκοβιτς, Ζάιρο (96′ Άντερσον).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Ρόμπερζ, Μιλίτσεβιτς / Σάρλια, Μπρούνο

Αποβολές: – / –

Στάδιο:  Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Α‘ Βοηθός: Γιαν Σίντελ (Γερμανία)

Β’ Βοηθός: Ράφαελ Ρόμπερτ (Γερμανία)

4ος: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Κόρτους Μπέντζαμιν Φρανζ (Γερμανία)

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Σχετικά νέα

X
Translate »