Breaking News

Γενικά

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

 

 

Το νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος αφού φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα κατευθύνθηκε εν πομπή με τους άλλους συνοδικούς και τον κλήρο προς τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος.

Στη συνέχεια ο Κιτίου Νεκτάριος εισήλθε στο ναό με τον κόσμο να φωνάζει «Αξιος» και ακολούθως μετέβη στο ιερό και αφού του δόθηκε η ποιμαντική ράβδος για να ποιμένει το ποίμνιο του, κάθισε στον Αρχιερατικό Θρόνο.

Την ενθρόνιση πραγματοποίησε  ο πρώτος τη τάξη Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος προσφωνώντας το νέο Μητροπολίτη Κιτίου, Εξαρχο Λάρνακας και Λευκάρων Νεκτάριο, ανέφερε ότι «ιστάμενος ήδη επί της σκοπιάς στην οποία σε ανύψωσε του φιλοχρίστου λαού η ψήφος και της Ιεράς Συνόδου η επίνευσις, θα συγκλονίζεσαι αναλογιζόμενος το ύψος της ευθύνης και τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνεις».

Πρόσθεσε ότι «μέσα στο κλίμα αυτό  της συγκίνησης, της χαράς του ποιμνίου σου, αλλά και της δικής σου χαράς, καθώς και των προσδοκιών της Εκκλησίας, ήλθαμε κι εμείς σήμερα, οι εν Χριστώ αδελφοί σου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για να σε ενθρονίσουμε, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, στην έδρα σου, προκειμένου να αναλάβεις και επίσημα, τα καθήκοντά σου» (Πηγή:www.alphanews.live).

 

Σχετικά νέα

X
Translate »