Breaking News

ΑΕΚ

ΑΕΚ – Μπραν 0-4: Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα με βαριά ήττα, όχι όμως την Ευρώπη

Πηγή: www.goal.com.cy

Η ΑΕΚ γνώρισε έναν σκληρό αποκλεισμό στο «ΑΕΚ Αρένα», βλέποντας τη Μπραν να φεύγει με θριαμβευτικό 0-4 και να σφραγίζει το εισιτήριο για τη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κιτρινοπράσινοι» ξεκίνησαν με πάθος, είχαν μεγάλες στιγμές με τον Καμπρέρα – που δύο φορές βρέθηκε αγκαλιά με το γκολ – και το δοκάρι να τους στερεί το προβάδισμα, όμως η αποβολή του Σαμπορίτ στο 39’ άλλαξε τις ισορροπίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε το μακρινό σουτ του Κάστρο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να ανοίξει τον δρόμο των Νορβηγών.

Στην επανάληψη, παρ’ ότι η ΑΕΚ έψαξε το γκολ της ελπίδας, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και την κόπωση των παικτών της Λάρνακας. Με τον Χάνσεν στο 67’, τον Κνούτσεν στο 75’ και τον Σόλτβεντ στο 87’, η Μπραν σφράγισε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση, αφήνοντας την ΑΕΚ να αποχαιρετά το Γιουρόπα Λιγκ με βαριά ήττα.

Πλέον, οι «κιτρινοπράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ, όπου θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή (15:00). Εκεί θα έχουν μια νέα ευκαιρία να ξαναγράψουν το όνομά τους στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω την απογοήτευση μιας βραδιάς που κύλησε εφιαλτικά.

 

 

Ιδιάκεθ: «Είμαστε στεναχωρημένοι, χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στο Γιουρόπα Λιγκ»

Η βαριά ήττα με 0-4 από τη Μπραν στην «ΑΕΚ Αρένα» έφερε πικρό αποκλεισμό για την ΑΕΚ από τα πλέι οφ του Europa League, με την ομάδα της Λάρνακας να συνεχίζει πλέον στο League Phase του Conference League. Ο προπονητής της, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, εμφανώς απογοητευμένος αλλά και ρεαλιστής στις δηλώσεις του στη Cytavision, στάθηκε στην καθοριστική στιγμή της αποβολής του Σαμπόριτ και στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή άλλαξε εντελώς την ισορροπία του αγώνα.

Οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι πήγαινε καλά είχαμε καθαρές ευκαιρίες να προηγηθούμε. Μετά ήρθε η κόκκινη κάρτα και το γκολ που δεχθήκαμε στις καθυστερήσεις. Μίλησα στο ημίχρονο με τους παίκτες. Είχαμε ευκαιρία και στο β΄μέρος να ισοφαρίσουμε. Μετά το δεύτερο γκολ τα παιδιά υποφέρανε γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα η Μπραν και ήταν σχεδόν αδύνατο. Λυπάμαι για τους παίκτες και τον κόσμο γιατί κάνανε καλή προσπάθεια. Όμως μας στοίχισε η κόκκινη κάρτα».

«Είναι σημαντικό που παίζουμε στο Κόνφερενς. Είμαστε όμως στεναχωρημένοι γιατί είχαμε ευκαιρία να τα καταφέρουμε σήμερα»

 

 

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με την Μπραν να προσπαθεί να κρατήσει περισσότερο την κατοχή και να πιέσει ψηλά.

Στο 7ο λεπτό, η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Καμπρέρα να τσιμπάει την μπάλα σε καθετή πάσα που δέχτηκε, αλλά το τελείωμά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σόρενσεν δοκίμασε μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια της άμυνας των γηπεδούχων.

Στο 17’ η Μπραν απείλησε, μετά από λάθος διώξιμο του Μιλιτσεβιτς, με τον Γκούντμουντσον σε θέση βολής να σουτάρει, αλλά ο Αλομέροβιτς αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Η ΑΕΚ από την πλευρά της φαίνεται να δυσκολεύεται στην τελική πάσα, με το παιχνίδι να μένει ανοιχτό και τις δύο ομάδες να έχουν από μία μεγάλη φάση μέχρι στιγμής.

Στο 28’ η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της ψηλά, αναγκάζοντας την άμυνα των Νορβηγών σε λάθη, ενώ στο 32’ ο Νίτζελαντ δέχτηκε την πρώτη κίτρινη για καθυστέρηση. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 35’, όταν ο Ιβάνονιτς γύρισε από δεξιά, ο Καμπρέρα έκανε προβολή και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Τσακόν να ακολουθεί με σουτ που πέρασε απελπιστικά έξω.

Στο 39’ ο Σαμπορίτ δέχτηκε κόκκινη κάρτα καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης σε φάουλ, με τη φάση να εξετάζεται από το VAR. Η απόφαση επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό του από τον αγώνα, αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες, σε μια κρίσιμη στιγμή που η ομάδα προσπαθούσε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 45+1’, η Μπραν άνοιξε το σκορ με μακρινό σουτ του Κάστρο εκτός περιοχής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σόρεσεν δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Νορβηγούς να προηγούνται 1-0, αφήνοντας την ΑΕΚ να πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη, κάνοντας την πρώτη της κίνηση με τον Μιραμόν να παίρνει τη θέση του Σουάρεθ. Στο 48’ οι «κιτρινοπράσινοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, ψάχνοντας το γκολ που θα τους ξανάβαζε στη μάχη της πρόκρισης, και στο 51’ έχασαν τη μεγαλύτερη ίσως στιγμή του αγώνα. Ο Καμπρέρα βγήκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα μετά από εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ, αφήνοντας την ΑΕΚ με τις κραυγές της απογοήτευσης.

Η Μπραν απάντησε στο 55’ με τον Σόλτβεντ να εξαπολύει ένα δυνατό συρτό σουτ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 61’ η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Καμπρέρα έπειτα από κόρνερ του Τσακόν, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η προειδοποίηση των Νορβηγών ήρθε στο 59’, όταν άφησαν συνειδητά χώρο στην ΑΕΚ, ψάχνοντας το χτύπημα στην κόντρα. Και το βρήκαν στο 67’, με τον Χάνσεν – φρέσκο στο γήπεδο – να κάνει το 0-2 και ουσιαστικά να «κόβει τα πόδια» των γηπεδούχων. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 75’ ο Κνούτσεν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα.

Το φινάλε είχε και καρέ για τη Μπραν, με τον Σόλτβεντ να βρίσκει δίχτυα στο 87’ και να βάζει τη σφραγίδα του ως κορυφαίος του αγώνα, αφού είχε σερβίρει και τα δύο προηγούμενα γκολ. Με το τελικό 0-4, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε με τον πιο σκληρό τρόπο το όνειρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ  (Ιμανόλ Ιδιάκεθ)Αλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Σαμπόριτ, Ναλί, Πονς, Σουάρεθ (45′ Μιραμόν), Λέντες (88′ Γκονζάλεζ), Ιβάνοβιτς (72′ Μπάγιτς), Τσακόν (88′ Θωμά), Καμπρέρα (72′ Ανγκιέλσκι)

Μπραν (Φρειρ Αλεξάντερσον)Νίγκελαντ, Πέντερσεν, Κνούντσεν (77′ Ντε Ροφ), Χέλαντ, Σόλτβεντ, Κόρνβινγκ, Σόρεσεν, Μίρε (80′ Ραμάμ), Γκούντμουντσον (77′ Χάαλαντ),Κάστρο (64′ Χάνσεν), Μάγκνουνσον (64′ Φίνε)

Σκόρερ: – / Κάστρο 45+1′, Χάνσεν 67′, Κνούντσεν 75′, Σόλτβεντ 87′

Κίτρινες: – / Νίγκελαντ, Σόρεσεν

Αποβολές:  Σαμπορίτ / –

Στάδιο: «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Α’ Βοηθός: Χέσελ Στέεγκστρα (Ολλανδία)

Β’ Βοηθός: Γιαν ντε Φρις (Ολλανδία)

Τέταρτος: Άλαρντ Λίντχαουτ (Ολλανδία)

VAR: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)

AVAR: Έρβιν Μπλανκ (Ολλανδία)

Σχετικά νέα

X
Translate »