ΑΕΚ
ΑΕΚ: «Μαχαιριά» στη Λεμεσό και τέλος στο σερί
Πηγή: www.goal.com.cy

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στο στάδιο «Άλφαμέγα», επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ στη 17η αγωνιστική, σε ένα μέτριο σε ποιότητα παιχνίδι που κρίθηκε στην εκπνοή. Το γκολ του Χαραλάμπους στο 85’, μετά από σέντρα του Κορέια και αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, χάρισε στους γηπεδούχους τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, επαναφέροντάς τους στον δρόμο των επιτυχιών μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και ξαναβάζοντάς τους στην εξίσωση του τίτλου.
Η ΑΕΚ είδε το αήττητο σερί των 16 αγώνων της να σταματά, ενώ ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ματίσικ στο 88’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκονζάλεζ.
Με αυτή τη νίκη, ο Άρης φτάνει τους 34 βαθμούς όσους έχει και η ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο -5 από την πρωτοπόρο Ομόνοια. Στην επόμενη αγωνιστική, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Εθνικό στο Δασάκι, μ, ενώ η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης απέναντι στην Ομόνοια στο κεκλεισμένων θυρών ΓΣΠ.
Ιδιάκεθ: «Πιο δίκαιη η ισοπαλία, να πάρουμε το μάθημά μας και να συνεχίσουμε»
Με εμφανή τη στενοχώρια αλλά και τη διάθεση αυτοκριτικής παρουσιάστηκε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μετά την ήττα (0-1) της ΑΕΚ από τον Άρη στο «Άλφαμέγα», σε ένα αποτέλεσμα που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των κιτρινοπράσινων.
Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε το παιχνίδι ως «μάθημα» τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Παρά την απογοήτευση για το αποτέλεσμα, υπογράμμισε πως η ΑΕΚ δεν πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αναγνωρίζοντας ωστόσο το βασικό πρόβλημα της βραδιάς, την έλλειψη δημιουργίας και καθαρών ευκαιριών.
Οι δηλώσεις του:
«Κατ’ αρχάς ευχαριστώ τον κόσμο που παρά τις καιρικές συνθήκες ήρθε εδώ και μας στήριξε. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη, ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, εμείς είχαμε την πιο ξεκάθαρη με τον Ιβάνοβιτς, ο αντίπαλος είχε το σουτ του Χαραλάμπους που κατέληξε στα δίχτυα.
Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και να συνεχίσουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημα, έπαιξε με τρεις στο κέντρο, για να είναι πιο συμπαγής, και δεν μας άφησε πολλούς χώρους.
Ό,τι έγινε, ανήκει στο παρελθόν, συγκεντρωνόμαστε στο πώς θα πάρουμε νίκες στα επόμενα παιχνίδια».
Το ματς
Το πρώτο μέρος στο ντέρμπι της Λεμεσού δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό, με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου και τις επιθέσεις να είναι σπάνιες και φτωχές σε ποιότητα.
Ο Άρης απείλησε αρχικά στο 7’ με μακρινό σουτ του Μουσούντα αλλά η ΑΕΚ είχε την πρώτη και καλύτερη στιγμή στο 12’, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Ναούμ από δεξιά έβγαλε εντυπωσιακά ο Άλβες, κρατώντας το σκορ στο μηδέν. Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Γκόλντσον πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 29’, οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμη κευκαιρία με τον Εφαγκέ, που δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση έπειτα από ακριβή πάσα του Μαγιαμπέλα.
Η ένταση του παιχνιδιού αποτυπώθηκε περισσότερο στις μονομαχίες παρά στις φάσεις, με σκληρά μαρκαρίσματα και διακοπές, όπως η σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι των Κορέια και Μιραμόν, που οδήγησε σε αναγκαστική αλλαγή του τελευταίου.
Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Άρης επιχείρησε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα με την πρώτη αλλαγή, βάζοντας τον Μακόσλαντ αντί του Μοντνόρ, ενώ η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει ρυθμό και να ελέγξει την μπάλα. Το παιχνίδι κέρδισε σε ένταση, αλλά οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τις εστίες.
Στο 63’, η ΑΕΚ είχε την πιο σημαντική ευκαιρία του β’ ημιχρόνου: από κεφαλιά-πάσα του Ναούμ, ο Ιβάνοβιτς βγήκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αλλά ο Άλβες έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το μηδέν για τον Άρη.
Στο 75’ ο Κακουλλής δοκίμασε διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Αλομέροβιτς απέκρουσε σταθερά. Η μεγαλύτερη στιγμή του Άρη πριν το γκολ ήρθε στο 84’, όταν ο Μαγιαμπέλα σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
Στο 85’, όμως, ήρθε το καθοριστικό γκολ: από σέντρα του Κορέια, ο Αλομέροβιτς απομάκρυνε με γροθιά, αλλά ο Χαραλάμπους με διαγώνιο σουτ δεν αστόχησε, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο το 1-0 στον Άρη. Στη συνέχεια, η ένταση ανέβηκε: ο Μάτισικ που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, αποβλήθηκε στο 88’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκονζάλεζ,
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Άρης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που τον φέρνει ξανά δυνατά στη μάχη της κορυφής.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Άρης (Αρτσιόμ Ράτζκοφ): Άλβες, Καλούλου, Μουσούντα (68′ Γκομίς), Γκόλντσον, Μπαλογκούν (68′ Γιαγκό), Κορέια, Μπουράν (83′ Μάτισικ), Χάμπος, Μοντνόρ (46′ Μακόσλαντ), Μαγιαμπέλα,Εφαγκέ (68′ Κακουλλη)
ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Aλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (87′ Ναλί), Λέντες, Πονς, Μιραμόν (22′ Αμίν), Ιβάνοβιτς (71′ Ρούμπιο), Ναούμ (87′ Γκονζάλεζ), Μπάγιτς (71′ Καμπρέρα).
Σκόρερ: Χάμπος 85′ / –
Κίτρινες: Καλούλου, Χάμπος, Μπουράν/ Ρομπέρζ
Αποβολές: Ματίσικ/ –
Στάδιο: Άλφαμεγα
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας
4ος: Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Γιοβάνοβιτς Σέρτζαν (Σερβία)
AVAR: Αντωνίου Μενέλαος
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

11/01/2026