Κοινωνία
Παραμένουν οι ανησυχίες για ανέγερση εργοστασίου αφαλάτωσης στο Μαζωτό-Ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο
Δεν υπάρχει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο που να μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημιά η οποία θα προκληθεί στο θαλάσσιο και στο χερσαίο περιβάλλον του Μαζωτού, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Ακτής του Μαζωτού, σημειώνοντας παράλληλα ότι το μόνο της αίτημα είναι η μη κατασκευή του εργοστασίου αφαλάτωσης στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομάδα λέει ότι χθες, Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαζωτού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς τη συμμετοχή της. “Η Ομάδα Πρωτοβουλίας αποτελείται από 500 άτομα και, παρόλο που είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ενημερώθηκε και δεν κλήθηκε σε αυτή” προστίθεται.
Αναφέρεται ακόμη πως στάλθηκε επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο για συνάντηση, “προκειμένου να του εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για την εγκατάσταση εργοστασίου αφαλάτωσης στην περιοχή της Πετούντας και την αντίθεσή μας ως προς την υλοποίησή του, αλλά μας αγνόησαν”.
Επέλεξαν, προστίθεται “να καλέσουν μόνο το Κοινοτικό Συμβούλιο για να διαβουλευτούν μαζί του για αντισταθμιστικά μέτρα” ωστόσο, αναφέρεται πως “δεν υπάρχει κανένα αντισταθμιστικό μέτρο που να μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημιά η οποία θα προκληθεί στο θαλάσσιο και στο χερσαίο περιβάλλον του Μαζωτού”.
Πηγή: ΚΥΠΕ

03/11/2026