ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-0: Με οδηγό τον Ροντέν στο -6 από την κορυφή (vid)

Πηγή: www.goal.com.cy

 

Ιδανικό ξεκίνημα στα πλέι οφ για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 1-0 του ΑΠΟΕΛ στην «ΑΕΚ Αρένα», συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της, με στόχο της διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Χάβι Ροθάδα πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική της νίκη, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητο σερί της στα τέσσερα παιχνίδια, ενώ για τρίτο συνεχόμενο ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Με το νέο τρίποντο, η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς, ενώ μετά τις απώλειες Απόλλωνα και Πάφου FC, βρίσκεται πλέον ολομόναχη στη δεύτερη θέση με 56 βαθμούς.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά του αποτελέσματα, γνωρίζοντας την ήττα που τον διατηρεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς.

 

Το ματς:

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Στο 3’ ο Μαρκίνιος βρέθηκε σε καλή θέση στην πλάτη της άμυνας, χωρίς όμως να προλάβει την μπάλα, ενώ στο 6’ δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με την προσπάθεια να μην ανησυχεί τον Αλομέροβιτς. Στο 11’ απείλησε ξανά με κεφαλιά του ίδιου παίκτη, η οποία κατέληξε έξω, με τη φάση πάντως να υποδεικνύεται ως οφσάιντ.

Η ΑΕΚ απάντησε με τη σειρά της και στο 8’ κατέγραψε την πρώτη της τελική με μακρινό σουτ του Λέντες, ενώ στο 16’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Ρούμπιο, ο Μιλίτσεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το γκολ που έκρινε το πρώτο μέρος ήρθε στο 17’, όταν ο Ροντέν επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ντάλσιο και κατέληξε στα δίχτυα του Μπέλετς για το 1-0 της ΑΕΚ.

Μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη και να μην δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Ντάλσιο στο 42’, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 45’ ο Ισκιέρδο δοκίμασε δυνατό σουτ από μακριά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και κράτησε τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι μετά την ανάπαυλα, με τον Μπάγιτς στο 50’ να δοκιμάζει το πόδι του χωρίς επιτυχία, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιβάνοβιτς επιχείρησε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε στο 53’ με άστοχη προσπάθεια του Ολαγίνκα, ενώ στο 57’ είχε καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Μαντσίνι, ο Ολαγίνκα έπιασε την κεφαλιά, με τον Αλομέροβιτς να μαζεύει σταθερά.

Στο 59’ ο Κούτσακος επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 71’ επίσης, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για τράβηγμα του Νανού στον Ιωάννου. Ωστόσο, μετά από έλεγχο μέσω VAR και on-field review, η αρχική απόφαση ανακλήθηκε στο 73’, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς παράβαση.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 84’ ο Μαγιόλι δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αλομέροβιτς. Στο 90’ οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, μετά από σέντρα του Πουρσαϊτίδη, όμως ο Ιωάννου απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα.

Στο 90+3′, υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής μετά από ανατροπή του Ματσίνι από τον Αλομέροβιτς, αλλά η απόφαση ανατράπηκε μετά από έλεγχο VAR, με τον διαιτητή να ακυρώνει τόσο την παράβαση, όσο και την κάρτα, για οφσάιντ του Κούτσακου. Έτσι, η ΑΕΚ κράτησε το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, εξασφαλίζοντας μια πολύτιμη νίκη.

 

Ροθάδα: «Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, αλλά κατάλαβα ότι είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα»

Πανευτυχής από την πολύτιμη νίκη της ομάδας του, ήταν με το πέρας της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ, ο προπονητής της ΑΕΚ, Χάβι Ροθάδα.

Όπως ανέφερε ο τεχνικός των κιτρινοπράσινων, «το πρώτο που πρέπει να επισημάνω, είναι να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Μπορεί να είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, αλλά κατάλαβα ότι είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη, παρόλο που δεν είχαμε καθόλου χρόνο να ξεκουραστούμε».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «είχαμε πολλά παιχνίδια και είχαμε ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστούμε. Είναι σημαντικό τώρα που θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να πάνε τα παιδιά στα σπίτια τους».

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χάβι Ροθάδα): Aλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Σαμπόριτ (62′ Ιωάννου), Λέντες (70′ Πονς), Ροντέν, Ιβάνοβιτς (70′ Γούρφινκελ), Ρούμπιο (62′ Καρδέδο), Ισκιέρδο (87′ Κυριάκου), Μπάγιτς.

ΑΠΟΕΛ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπέλετς, Νανού (83′ Μαγιόλι), Αντωνίου, Μπρόρσον, Μιρ (46′ Πουρσαϊτίδης), Ντάλσιο (63′ Μάγιερ), Ρόσα, Τομάς, Μαντσίνι, Μαρκίνιος (46′ Κούτσακος), Ολαγίνγκα (63′ Ντράζιτς).

Σκόρερ: Ροντέν 17′ / –

Κίτρινες: Σαμπορίτ 27′, Ρομπέρζ 40′ / Μιρ 44′, Μπρόρσον 75′, Νανού 81′

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Ντάνιελ Στανίσλαβ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος Π.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Άρνε Άαρνινκ (Ολλανδία)

AVAR: Σάββα Γεώργιος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Σχετικά νέα

X
Translate »