Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που συνδιοργανώνουν η ΠΟΕΔ Λάρνακας και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, στο Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Λάρνακας.
-Η έκθεση αναδεικνύει τον δημιουργικό ρόλο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως ενεργών δημιουργών και φορέων πολιτισμού, παρουσιάζοντας έργα που βρίσκονται σε ουσιαστικό διάλογο με τη λογοτεχνία και αποτυπώνουν διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις και ευαισθησίες.
–Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Δρ. Γεώργιος Οργανίδης, Ιστορικός Τέχνης, προσδίδοντας συνοχή και αισθητικό βάθος στο πολιτιστικό αυτό εγχείρημα.
– Η μαζική προσέλευση του κοινού και τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια επιβεβαίωσαν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, που ενισχύουν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό και προβάλλουν τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών.
Η έκθεση «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
•Πέμπτη 22/1/2026: 9:30 – 12:00
•Παρασκευή 23/1/2026: 9:30 – 12:00 και 16:00 – 18:00
•Σάββατο 24/1/2026: 9:30 – 12:00
Η έκθεση αποτελεί μια ουσιαστική πολιτιστική πρόταση και μια ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό για συνάντηση με την τέχνη, τη λογοτεχνία και τη δημιουργική έκφραση των εκπαιδευτικών