Κοινωνία

Οικονομική στήριξη της ορχήστρας πνευστών και κρουστών του Sistema Cyprus στην Λάρνακα από ομίλους Ιντερακτ Λάρνακας και Ιντερακτ Α.Α

Δελτίο τύπου
Οικονομική στήριξη της ορχήστρας πνευστών και κρουστών του Sistema Cyprus στην Λάρνακα από ομίλους Ιντερακτ Λάρνακας και Ιντερακτ Αμερικανικής Ακαδημίας

Με τις μελωδίες της ορχήστρας του Sistema Λάρνακας, παραδόθηκε την Τρίτη, 7/03, το πόσο των χιλίων ευρώ από τους ομίλους Ίντερακτ Λάρνακας και Ίντερακτ Αμερικανικής Ακαδημίας για τις ανάγκες της μουσικό-κοινωνικής ορχήστρας. Το ποσό προέκυψε από τα καθαρά έσοδα της συναυλίας “Nocturna” που διοργανώθηκε από τους δύο ομίλους Ίντερακτ τον περασμένο Δεκέμβριο στην Λάρνακα.

Ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος Ίντερακτ Κύπρου και Πρόεδρος του ομίλου Ίντερακτ Λάρνακας, Νικόλας Θωμά, μαζί με την Πρόεδρο του ομίλου Ιντερακτ Αμερικανικής Ακαδημίας Νάγια Κυριάκου παρουσίασαν τις δράσεις των ομίλων και παρέδωσαν το ποσό στον καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο Σαντιάγκο Οσσα Αλζάτε και την συντονίστρια του προγράμματος στη Λάρνακα Μαρία Κραμβή. Παρόντες ήταν, η γραμματέας του ομίλου Ίντερακτ Αμερικανικής Ακαδημίας, Ευγενία Αστζιάν, ο εκλελεγμένος Κυβερνήτης Ροταριανής Περιφέρειας 2452, Πήτερ Αστζιάν, η υπεύθυνη για τον όμιλο Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, Λυγία Πατσιά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας Μάριος Κουκουμάς.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν τις πρόβες της ορχήστρας και να συνομιλήσουν με τους νέους και ανερχόμενους μουσικούς. Οι όμιλοι Ίντερακτ είναι έργο των Ροταριανών Ομίλων και αποτελούνται από νέους και νέες ηλικίας 12-18 χρόνων, με δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών και χορωδιών που ιδρύθηκε το 2018, προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, και διασφαλίζει το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων από την κοινωνία.

Σχετικά νέα

X
Translate »