ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πέραν των 13 εκ. ευρώ για πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα εξασφάλισε το ΣΑΛ

Κονδύλι ύψους 13,5 εκατομμύρια ευρώ, εξασφάλισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές της πόλης που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του ΣΑΛ Αγγελος Χατζηχαραλάμπους «τα χρήματα, τα οποία προέρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ανέρχονται στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ και θα χρησιμοποιηθούν για επιλεγμένες αντιπλημμυρικές υποδομές σε περιοχές που εξακολουθούν να πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει εγκατεστημένο αποχετευτικό σύστημα».

Εξήγησε ότι «οι περιοχές αυτές είναι η ενορία Καλυφατζιών, η λεωφόρος Αγίων Αναργύρων, τμήμα της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και η οδός Παπανικολή. Τα χρήματα έχουν ήδη εξασφαλιστεί και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής μελετητή, στον οποίο θα δοθούν συγκεκριμένοι όροι εντολής για τα έργα που χρειάζονται στις συγκεκριμένες περιοχές».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζηχαραλάμπους είπε ότι «με την εγκατάσταση αυτών των υποδομών, εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα τελευταία ανοικτά ευπαθή μέτωπα και η πόλη θα θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα. Η αξία τέτοιων έργων έχει αποδειχθεί τις τελευταίες μέρες στη Λάρνακα, όπου, παρά τις μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν, τα δύο καινούργια αντλιοστάσια στην περιοχή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού λειτούργησαν θαυμάσια και απορρόφησαν τεράστιους όγκους νερού, που αρκετές φορές κατέληγε σε σπίτια στις προβληματικές περιοχές Προδρόμου και Αλέξανδρου Παναγούλη».

Σχετικά νέα

X
Translate »