ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ηλικιωμένη καλούσε σε βοήθεια στην παραλία Μακένζι. Άμεση ανταπόκριση από τους ναυαγοσώστες

Σε ακόμα ένα περιστατικό καλέστηκαν να ανταποκριθούν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι της Λάρνακας

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους , σήμερα στις 7:50 το πρωί οι ναυαγοσώστες στο σημείο ΛΑΡ8Α εντόπισαν ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 71 ετών να καλεί για βοήθεια δίπλα από τις σημαδούρες. Ακολούθησε ανέλκυση της από το νερό με την βοήθεια άλλων λουόμενων, έγινε παροχή των πρώτων βοηθειών και χορήγηση οξυγόνου.

Όπως σημειώνουν οι ναυαγοσώστες, η ηλικιωμένη αρνήθηκε την μεταφορά της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο ενώ της έγινε σύσταση να επισκεφτεί άμεσα τον προσωπικό της γιατρό.

Στην ανάρτηση του σημειώνουν πως με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, αλλά και μετά από παράπονα που δέχτηκαν από λουόμενους διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

Α) Μέχρι και αυτή την στιγμή το μοναδικό σημείο στην επαρχία Λάρνακας που λειτουργεί με ωράριο βάρδιας είναι το σημείο ΛΑΡ8Α στο Μακένζι (06.30-19.00). Για άγνωστο λόγο και ενώ υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούν από τις 10.30-18.00.

Β) Ως επιτροπή δεν είχαμε καμμιά επίσημη ενημέρωση ή άλλο λόγο ως προς τις ώρες λειτουργίας των πύργων ή τον λόγο που δεν καλύπτονται άλλα σημεία με ωράριο βάρδιας.

Γ)Προτρέπουμε τους λουόμενους όπως πηγαίνουν στην παραλία μόνο από τις 10.30-18.00 γιατί οι αποφάσεις κάποιων τους αφήνουν εκτεθειμένους σε κάθε είδους κίνδυνο.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος από τις πρωινές ώρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Κύριοι αν-αρμόδιοι αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας προτού να χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »