CoronaVirus

ΚΥΠΡΟΣ: 4 νέα κρούσματα – 878 στο σύνολο

Κωστρίκης

Εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα

Από τα 20 χιλιάδες τεστ ολοκληρώθηκαν 84 διαγνώσεις χωρίς θετικό

Από ιχνηλάτηση εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Από 313 διαγνώσεις στα Νοσοκομεία δεν εντοπίστηκαν κρούσματα

Από 121 διαγνώσεις από άτομα που ήλθαν από εξωτερικό κανένα θετικό

Από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκαν δύο θετικά

 

Από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων ολοκληρώθηκαν 19,5 χιλιάδες εξετάσεις.

Η επιδημιολογική εικόνα παραμένει ενθαρρυντική, ωστόσο ο ιός παραμένει στην κοινότητα.

Δεν έχουμε δυναντότητα πισωγυρίσματος.

 

Μ. Λοίζου

Στη χώρα μας ανακοινώνουμε ακόμα ένα θάνατο ασθενούς που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Πρόκειται για άνδρα 56 ετών με εξαιρετικά βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Η τελική αιτία θανάτου δεν θεωρείται ο κορωνοϊός. Οι θάνατοι σε άτομα που νόσησασν από τον ιό ανήλθαν στους 21.

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ , ένας στη ΜΕΘ Λεμεσού και τρείς στη ΜΕΘ Λευκωσίας.Οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό παρέμειναν 15.

 

Σε μια άλλη εξέλιξη το ECDC ξεκίνησε αξιολογηση των δεδομένων για το φάρμακο Ρεντεσιβίρ. Είχε προηγηθεί η άδεια στην Αμερική η εξασφάλιση άδειας για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ.

Μελετήθηκε στη θεραπεία του Έμπολα ενώ το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται για τον κορωνοϊό.

 

 Μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δεκαεννέα μελέτες για τη ρεντεσιβίρη στην προσπάθεια για εξεύρεση θεραπείας.

Ενθαρρυντικά στοιχεία άρχισαν να φάινονται και για το εμβόλιο. Πέραν των 100 ομάδων παγκόσμια ερευνούν για να εντοπίσουν εμβόλιο.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν πιο σημαντική τη δική μας προσπάθεια για μη εξάπλωση της νόσου.

Οφείλουμε να παραμείνουμε σε επαγρύπνιση.

 

Αυτή η μελέτη στηρίζεται σε αναδρομικό έλεγχο παλαιών δειγμάτων που παρέμειναν φυλαγμένα. Θεωρώ ότι και στην Κύπρο υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Δηλαδή έχουμε φυλαγμένα δείγματα, όμως η σημασία να γίνει κάτι τέτοι θα το αποφασίσει η επιστημονική μονάδα.

Το υλικό της ενημέρωσης είναι από τον www.reporter.com.cy

 

Σχετικά νέα

X
Translate »