Γενικά

1996 – 2016: 20 χρόνια Η πορεία επαναλαμβάνεται (pics-vids)

Γράφει το City Of Larnaka

Είκοσι χρόνια μετά από τις άνανδρες δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι μοτοσικλετιστές δε ξεχνούν και ετοιμάζονται για την «Πορεία Ελευθερίας – Road to Freedom Βερολίνο – Λευκωσία 2016».

 

Πάνε 20 χρόνια από τον Αύγουστο του 1996 που οι Τούρκοι κατακτητές, με τις ευλογίες του τότε ηγέτη τους ,Ραούφ Ντεκτάς δολοφονούσαν άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού σε διάστημα 3 ημερών. Ο Ισαάκ χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τους γκρίζους λύκους και ο Σολωμού πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από στρατιώτες και τον τότε υπουργό Γεωργίας των κατεχομένων όταν ανέβηκε στον ιστό της ντροπής για να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

 

2016, είκοσι χρόνια μετά οι μοτοσικλετιστές και η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» διοργανώνουν φέτος την πορεία «Πορεία Ελευθερίας – Road to Freedom Βερολίνο – Λευκωσία 2016».

Ξεκινώντας από το Βερόλινο στις 16 Ιουλίου θα διανύσουν μια πορεία πολλών χιλιομέτρων για να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού. Θα περάσουν από την Πράγα, τη Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, τη Σόφια και στις 22 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα και θα ταξιδέψουν για Λεμεσό.

Μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου για τη μεγάλη πορεία που θα καταλήξει στη Λευκωσία.

Όπως και τότε, το 1996 η πορεία ξεκίνησε από το Βερολίνο για να καταλήξει στην Κερύνεια, έτσι και φέτος οι μοτοσυκλετιστές θέλωντας να τιμήσουν τους 2 ήρωες ξαναζωντανεύουν τις μνήμες, στέλνοντας μηνύματα πως ακόμη υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να ξεχάσουν.

 

Πήραν την ευχή από τους γονείς των ηρώων

Το μεγάλο ταξίδι θα ξεκινήσει έχοντας ως εφόδια τις ευχές που πήραν από χαροκαμένους γονείς, τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού, κύριο Σπύρο, και τη μητέρα του Τάσου Ισαάκ, κυρία Τασούλα.

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »