Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα σήμερα!
Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο.
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται πως ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 41 βαθμούς Κελσίου και όχι 39 που ήταν αρχικά οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων.
Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι αύριο μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Tο Τμήμα Μετεωρολογίας τονίζει ταυτόχρονα, πως αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία, μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Σαραντάρια, σκόνη και υγρασία, θα συνθέτουν το σκηνικό τα επόμενα εικοσιτετράωρα
Το μεσημέρι ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να εκδίδει ανακοίνωση, για προστασία των εργαζομένων, οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο. Υπενθυμίζει, μάλιστα, τους εργοδότες ότι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας πιθανόν επηρεάσουν σοβαρά την υγεία των εργαζομένων:
Ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας Παναγιώτης Μούσκος δήλωσε:
“Υπάρχει αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, δεν φαίνεται να μας απασχολήσει σήμερα. Αύριο φαίνεται να είναι πιο πυκνή και θα υπάρχει στην περιοχή μας μέχρι την Κυριακή. Είμαστε σε συνθήκες σοβαρής δυσφορίας, δεν έχουμε ακόμα συνθήκες καύσωνα, υπάρχει ένα αεράκι και η υγρασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα”.
Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι πιο αισθητή τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες.
Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, να είναι παρόμοιας μορφής, με αυτά των προηγούμενων ημερών.
“Θα είναι εκείνης της μορφής βροχές, δηλαδή θα ξεκινούμε με αίθριες καιρικές συνθήκες, θα αναπτύσσονται τα σύννεφα και οι αυξημένες νεφώσεις, τις ώρες του απογεύματος, τις πρώτες ώρες του μεσημεριού και της πρώτες του απογεύματος. Θα έχουμε βροχές τη Δευτέρα, ίσως και καταιγίδα. Για την Τρίτη είναι ακόμη πιο πιθανό”, είπε ο κ. Μούσκος.
Σύμφωνα με τον κύριο Παναγιώτη Μούσκο οι έντονες βροχοπτώσεις δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών, ώστε να προκαλέσουν ζημιές στη γεωργία.
