Γενικά

Νέα απάτη χτυπά το iPhone: Τι να προσέξετε

Μια νέα ψηφιακή απάτη έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες με στόχο να κλέψει τις πληροφορίες των κατόχων iPhone. Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος προστασίας, για όσους βέβαια είναι υποψιασμένοι.

Η νέα απάτη εμφανίζεται σε διάφορες εφαρμογές που δείχνουν ένα πεδίο καταχώρησης κωδικού που μοιάζει ακριβώς όπως η κανονική φόρμα της Apple. Εφόσον η φόρμα μοιάζει αληθινή πολλοί χρήστες βάζουν τον κωδικό τους δίνοντας πρόσβαση στους απατεώνες στο Apple ID τους.

Από την στιγμή που κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο Apple ID αποκτά πρόσβαση σε ότι είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνο: Άλλους κωδικούς, μηνύματα, φωτογραφίες κλπ.

Ευτυχώς υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξακριβωθεί το αν ο κωδικός ζητείται από την συσκευή ή από κάποια πειραγμένη εφαρμογή. Αν κάποια στιγμή ζητηθεί η καταχώρηση κωδικού τότε ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το “home button”. Αν η φόρμα καταχώρησης κωδικού προέρχεται από μια εφαρμογή τότε θα εξαφανιστεί, αν είναι πραγματική τότε θα παραμείνει στην οθόνη.

Ένας βασικός τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να ασφαλίσει το τηλέφωνο του είναι η διπλή ταυτοποίηση, η οποία μειώνει σημαντικά την αξία της κλοπής του κωδικού χρήστη. Η διπλή ταυτοποίηση σημαίνει ότι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού θα πρέπει να έχει πρόσβαση και στην σύσκευη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »