«Η κόρη μου ίσως να είναι η τελευταία κεντήτρια των Λευκάρων…»
06/04/2018 16:40
Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο για τα γραφικά Λεύκαρα, πολύ διαφορετικό όμως από αυτά που συνήθως κυοφορούν, ανέβηκε πριν από λίγες ώρες στο διαδίκτυο.
Αναφέρεται στην εγκατάλειψη που βιώνει το χωριό χρόνο με τον χρόνο, αλλά και στην εγκατάλειψη παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως αυτά του αργυροχόου και της κεντήτριας.
Και όλα αυτά μέσα από την απλή, αλλά πέρα για πέρα αληθινή, περιγραφή μίας εκ των κεντητριών του χωριού, η οποία αναφέρει πως η κόρης της είναι η πιο νεαρή που έμαθε την τέχνη του κεντήματος και μπορεί όμως να είναι και η τελευταία.
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα θεωρήσουμε πως είναι εντάξει μαζί σας εφόσον συνεχίσετε την περιήγηση στη σελίδα.ΑΠΟΔΟΧΗΌροι χρήσης