Γενικά

Ετοιμάζουν δυναμική αντίδραση οι πολύτεκνοι σε περίπτωση περικοπής επιδόματος τέκνου

Την έντονη διαφωνία του στην όποια νέα επιχειρούμενη προσπάθεια για περαιτέρω περικοπές στο επίδομα τέκνου των πολύτεκνων οικογενειών, εκφράζει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ).
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ανακοίνωση της ΠΟΠ αναφέρει ότι το Κεντρικό Διοικητικό της Συμβούλιο μελέτησε και συζήτησε, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που ταλανίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές. Επιπρόσθετα μελέτησε και συζήτησε διεξοδικά τα πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου εκφράζει τις σκέψεις και προθέσεις της για νέες περικοπές στο επίδομα τέκνου μέσω της περαιτέρω στόχευσης του.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ εκφράζει την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία του στην όποια νέα επιχειρούμενη προσπάθεια για περαιτέρω περικοπές στο επίδομα τέκνου των πολύτεκνων οικογενειών με το πρόσχημα της στόχευσης και σημειώνει ότι οι όποιες προθέσεις της Υπουργού Εργασίας για νέες περικοπές στο επίδομα τέκνου βρίσκουν κάθετα αντίθετη την ηγεσία των πολύτεκνων γιατί είναι άδικες και άνισες και θα πλήξουν την πολύτεκνη οικογένεια. Σημειώνει, μάλιστα, ότι δεν έχει ενημερωθεί ούτε και έχει κληθεί για σχετική διαβούλευση για το θέμα αυτό.

Δηλώνει την αποφασιστικότητα και τη βούληση της ηγεσίας της ΠΟΠ, καθώς και των πολύτεκνων οικογενειών, να αντιδράσουν δυναμικά και με κάθε τρόπο στην όποια νέα επιχειρούμενη προσπάθεια μείωσης των δικαιωμάτων τους. Σε ενδεχόμενο προσπάθειας περικοπών των δικαιωμάτων τους και δη του επιδόματος τέκνου, θα αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη προστασία των συμφερόντων των πολύτεκνων οικογενειών, αναφέρεται.

Επίσης, σημειώνουν ότι το επίδομα τέκνου δεν πρέπει να θεωρείται και δεν είναι επίδομα φτώχειας,  υπενθυμίζει ότι το Δημογραφικό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο τόπος μας και διεκδικεί την επαναφορά των όσων `άδικα της έχουν αφαιρεθεί με πρόσχημα την οικονομική κρίση`.

Αποφάσισε επίσης να αποστείλει επιστολές προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Οικονομικών, καθώς και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων με την οποία θα εκφράζει την έντονη διαφωνία της Οργάνωσης στις όποιες επιδιώξεις και προθέσεις για πρόσθετες περικοπές και να ζητείται η επαναφορά όλων όσων μας έχουν αφαιρεθεί. Θα δηλώνεται, επίσης, η αποφασιστικότητα και η βούληση της ΠΟΠ για δυναμικές διεκδικήσεις.

Η ηγεσία της ΠΟΠ υπενθυμίζει ότι το 2011, 2012 & 2013 έγιναν περικοπές πέραν των 80εκ. εις βάρος των πολύτεκνων οικογενειών.

“Αντίθετα διεκδικούμε ως Οργάνωση και αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης για αύξηση ή και επαναφορά όσων άδικα έχουν αφαιρεθεί και όχι να προγραμματίζονται πρόσθετες περικοπές” καταλήγει η

ανακοίνωση.
Πηγή:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »