Εκπαίδευση

ΥΠΠΑΝ: Θεμέλιο και βάση για την εκπαίδευση κάθε παιδιού η Προδημοτική

Η Προδημοτική Εκπαίδευση «αποτελεί και τεκμηριωμένα το θεμέλιο και την βάση για την εκπαίδευση κάθε παιδιού και το προετοιμάζει για την ίδια τη ζωή» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.
Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου της καταξιωμένης εκπαιδευτικού και συγγραφέως Μαρίας Μιχαηλίδου, με τίτλο «Ιστορία της Προσχολικής-Προδημοτικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο», ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «τα πρώτα χρόνια έχουν εξαιρετική σημασία για το παιδί, αφού τίθενται οι βάσεις της προσωπικότητας και συντελείται σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξή του σε διάφορους τομείς».
Σημείωσε ότι «η πολιτεία, και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο σχεδόν δεκαετίες θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της την Προδημοτική Εκπαίδευση, θέλοντας να της δώσει την θέση που πραγματικά της αξίζει».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Υπουργός, καθιερώθηκε η υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση, εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε πενταετές πρόγραμμα για εις βάθος επιμόρφωση των νηπιαγωγών για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτάθηκε το όριο ηλικίας πρώτης εγγραφής στην Προδημοτική και Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου.
Επίσης, επετεύχθη η «ποιοτική αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής, με επεκτάσεις, ανεγέρσεις νέων σχολικών κτηρίων, εκεί όπου τεκμηριωμένα υπάρχει ανάγκη καθώς και η συνεχής και σταδιακή αναβάθμιση των παιδότοπων των νηπιαγωγείων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και γενικά, αναβάθμιση και εμπλουτισμός του παιδαγωγικού και τεχνολογικού εξοπλισμού τους», ανέφερε.
Ο κ. Προδρόμου διαβεβαίωσε όλους ότι το ΥΠΠΑΝ οι συνεργάτες του και ο ίδιος προσωπικά, «είμαστε στη διάθεση όλων εσάς που νοιάζεστε για την παιδεία, να αφουγκραστούμε κάθε έγνοια και προβληματισμό σας που αφορά στην Προδημοτική Εκπαίδευση και όχι μόνον και να ανταποκριθούμε με τον δέοντα επαγγελματισμό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, σε προτάσεις για παραπέρα βελτίωση του δημόσιου νηπιαγωγείου και της Προδημοτικής εκπαίδευσης, γενικότερα».
Γιατί, όπως είπε, «τα παιδιά μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν την αγωγή και την εκπαίδευση που τους αξίζει και ένα καλύτερο και ευτυχισμένο μέλλον, το οποίο ελπίζουμε να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο με την επανένωση της πατρίδας μας».
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η Προδημοτική Εκπαίδευση και το νηπιαγωγείο δικαιούται να έχει την θέση που του αξίζει», ενώ συνεχάρη την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μαρία Μιχαηλίδου για το βιβλίο της, με την ευχή να «να είναι καλοτάξιδο».
Διαβάστε επίσης 

Σχετικά νέα

X
Translate »