Εκπαίδευση

ΥΠΠΑΝ-ΠΟΕΔ: Ανάλυση αλλαγών και καινοτομιών στη Δημοτική Εκπαίδευση

Τις σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες, που θα εφαρμοστούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω κορωνοϊού, ανέλυσε στην Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), o Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι οι αλλαγές στη Δημοτική Εκπαίδευση επικεντρώνονται στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, στην στήριξη των παιδιών με ρίσκο λειτουργικού αναλφαβητισμού και στα πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ενταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε.+) και στήριξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.
Εμφαση θα δοθεί, επίσης, «στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών και μαθητριών, στην ενίσχυση των μικρών σχολείων της υπαίθρου και συμπλεγμάτων, στην επέκταση της εφαρμογής του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος και στην εφαρμογή του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου σε σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης».
Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, στις αλλαγές και καινοτομίες περιλαμβάνεται και η μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου σε Ενιαίο Σχολείο και η αύξηση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για άλλα τρέχοντα ζητήματα και επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση, από αμφότερες τις πλευρές, για συνέχιση του διαλόγου για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών.
Από πλευράς Υπουργείου, στην συνάντηση με την ΠΟΕΔ συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΠΑΝ, Κύπρος Κυπριανού, και, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σόφη Ιωάννου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »