Γενικά

Yπουργικό:Στη Λάρνακα κέντρο διαχείρισης κρίσεων / Οι 9 αποφάσεις

Δόθηκε πολεοδομική άδεια στην Ομόνοια για το «Ηλίας Πούλος»

Εννιά συνολικά αποφάσεις έλαβε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Ξεχωρίζει η έγκριση  της άμεσης ενεργοποίηση του συντονιστικού κέντρου «ΖΗΝΩΝ» ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Παράλληλα, το Υπουργικό  ενέκρινε την κατά παρέκκλιση χορήγηση πολεοδομικής άδειας στο Σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας για να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στο Γέρι.

 

Όπως ανεφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος:

  • Τα αρμόδια Υπουργεία προέβησαν σε ενημέρωση και λήφθηκαν αποφάσεις αναφορικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης της 12ης Ιουλίου στο Προεδρικό μέγαρο για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Μεταξύ άλλων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την άμεση ενεργοποίηση του συντονιστικού κέντρου «ΖΗΝΩΝ» ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατά παρέκκλιση χορήγηση πολεοδομικής άδειας στο Σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας για να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στο Γέρι.
  • Μετά από εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίστηκε η έκδοση διατάγματος για τον καθορισμό Λευκής Ζώνης για την περιοχή του υπό τροποποίηση Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Λεμεσού.
  • Μετά από εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπό όρους χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής, για Θεματικό Πάρκο – Εξιδεικευμένη Ανάπτυξη Εγκαταστάσεων Αναψυχής/Ψυχαγωγίας – Κέντρο Πολλαπλού Αθλητικού Ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με υποστηρικτική  χρήση ξενοδοχείου 200 κλινών, στις κοινότητες Αγίου Ιωάννη Μαλούντας και Μένοικου στην Επαρχία Λευκωσίας.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» για την ενίσχυση του πλαισίου ασφάλειας των οργανωμένων παραλιών.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από ενημέρωση της οποίας έτυχε από το Υφυπουργείο Τουρισμού, εξουσιοδότησε τον Υφυπουργό Τουρισμού όπως σε συνεργασία με αλλά αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία προβούν σε μελέτη σκοπιμότητας και κοστολόγησης  για την αξιοποίηση του σκάφους Καίτη ΙΙ ως ιστορικού εκθέματος.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο στήριξης του αμπελο-οινικού τομέα το οποίο πρότεινε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σχετικά με το χώρο κράτησης παιδιών ηλικίας 16-21 ετών τα οποία καταδικάζονται από το δικαστήριο παιδιών για αδικήματα που διέπραξαν πριν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ώστε η κράτηση τους να συνάδει με τις κείμενες νομοθεσίες και το σύστημα δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά.
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών για την υπογραφή Γενικού  Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Σχετικά νέα

X
Translate »