Εκπαίδευση

Υπογράφηκε Πρωτόκολλο για παραπομπή μαθητών σε θεραπευτικά προγράμματα

Υπογράφηκε σήμερα το ανανεωμένο Πρωτόκολλο για την παραπομπή μαθητών/μαθητριών που εμφανίζουν εξαρτητικές συμπεριφορές σε θεραπευτικά προγράμματα.
Το πρωτόκολλο υπογράφουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) Δρ Χρίστος Μηνά και η Διευθύντρια Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ Άννα Παραδεισιώτου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε για 1η φορά το 2010 με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εφήβων χρηστών/τριών ουσιών εξάρτησης προς τα θεραπευτικά κέντρα.
Από το 2017 η ΑΑΕΚ ενίσχυσε περαιτέρω το θεραπευτικό δίκτυο διασφαλίζοντας την ύπαρξη εξειδικευμένων προγραμμάτων τα οποία απευθύνονται σε έφηβους/έφηβες, σε όλες τις πόλεις.
Σημειώνεται ότι παρόλη την αύξηση της διαθεσιμότητας των προγραμμάτων, διαφάνηκε η ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης του μηχανισμού εντοπισμού και  παραπομπής κι έτσι έχουμε οδηγηθεί σήμερα στην υπογραφή ενός αναβαθμισμένου Πρωτοκόλλου.
Σε συνέχεια της υπογραφής του εν λόγω Πρωτοκόλλου θα πραγματοποιηθούν σειρά εκπαιδεύσεων των Καθηγητών ΣΕΑ με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή του.
Με το Πρωτόκολλο, αναφέρεται, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα  στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και συγκεκριμένα με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ), τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μέσα από τη Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και τα κρατικά Θεραπευτικά Προγράμματα, καθώς επίσης και τα Θεραπευτικά προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε όλες τις Επαρχίες.
Διαβάστε επίσης 

Σχετικά νέα

X
Translate »