ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υπογραφή συμβολαίου για την ετοιμασία μελέτης και επίβλεψης για τη στέγαση του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας η υπογραφή του Συμβολαίου για την ετοιμασία μελέτης και για την επίβλεψη του έργου «Στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου Λαρνακας» Αρ. Διαγωνισμού 11/2021. Το Συμβόλαιο υπογράφθηκε μεταξύ του Δήμου Λάρνακας ως Αναθέτουσα Αρχή και της Εταιρείας Δημήτρης Μιχαήλ & Συνεργάτες Ε.Π.Ε. ως αναδόχου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το Συμβόλαιο προνοεί μεταξύ άλλων την ετοιμασία Μελέτης για αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, την αποκατάσταση ή/και την κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες ή/και συμπλήρωση αυτών με νέες ώστε στο σύνολο τους να μπορεί να στεγάσει τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Επίσης η Μελέτη αφορά τη διαμόρφωση της αυλής (χώροι στάθμευσης, χώρος πρασίνου, κ.α.), σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες επιστημονικά και νομοθετικά, μεθόδους και κανονισμούς. Παράλληλα, όλες οι τυχόν προσθήκες / κατασκευές για τις ανάγκες της νέας χρήσης των οικοδομών και όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις θα γίνουν με σεβασμό στο χαρακτήρα, τυπολογία και μορφολογία των αυτών. Για την αποκατάσταση του κτιρίου θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνικές, συμβατές με τα παραδοσιακά υλικά για ότι αφορά τις διατηρητέες οικοδομές.

Σημειώνεται ότι το κτίριο των Εξωτερικών Ιατρείων θα παραμείνει σε λειτουργία ως έχει και δεν περιλαμβάνεται στη Μελέτη.

Το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, για το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην ανέγερση του η σημαντική φιλάνθρωπος και δωρήτρια της πόλης, η Ευανθία Πιερίδου είναι ένας χώρος ιστορικής αξίας με κτίρια αρχιτεκτονικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που το καθιστούν ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης της Λάρνακας, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και τα βιώματα των Λαρνακέων.

Η αξιοποίηση, η συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου, που σκοπό έχει να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα τόσο του Δήμου όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα αποτελεί το άθροισμα συλλογικών, τεκμηριωμένων αλλά και δυναμικών ενεργειών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλών συνδημοτών μας οι οποίοι ήταν συμπαραστάτες και στήριξαν όλες αυτές τις προσπάθειες.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του, τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο, στον Υπουργό Υγείας και τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας για το ενδιαφέρον αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να γίνει εφικτή η εν λόγω παραχώρηση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στην Γενική Εισαγγελία, στον Έπαρχο Λάρνακας για τις σημαντικές προσπάθειες που διαχρονικά κατέβαλε, τα Μέλη του Ιδρύματος Ευανθίας Πιερίδου που εκπροσωπεί το Συμβούλιο Επισκέψεων και Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου Λάρνακας, τους Λειτουργούς του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και σε όλους όσοι κατέβαλαν συντονισμένες προσπάθειες προς επίτευξη του πάγιου αυτού αιτήματος του Δήμου Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »