Περιβάλλον

Υπογραφή συμφωνίας προγράμματος μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, στον Δήμο Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την μείωση στερεών δημοτικών αποβλήτων, παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων, στον Δήμο Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λάρνακας και το Τμήμα Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της οποίας υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστα Χατζηπαναγιώτου, η συμφωνία υλοποίησης του Προγράμματος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 5 χρόνια με στόχο την αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πρώτων υλών αλλά και την μείωση του κόστους διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Το Πρόγραμμα θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναπτύξει την περιβαλλοντική συνείδηση.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι κάτοχοι/ ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, ξενοδοχείων, παντοπωλείων και άλλων υποστατικών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από βυθιζόμενους κάδους.

Ήδη, από το 2016, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μέρος του εξοπλισμού και των οχημάτων, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, τίθεται σε λειτουργία ολόκληρος ο εξοπλισμός του έργου.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Περιβάλλοντος για την υλοποίηση του Προγράμματος και την στήριξη που παρέχεται προς την επίτευξη των κοινών στόχων για την ανακύκλωση των στερεών απορριμμάτων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

 

Σχετικά νέα

X
Translate »