Εκπαίδευση

YΠΑΝ για σχολεία Λειβαδιών: Τα μετακινούμενα τμήματα δεν καταδεικνύουν πρόβλημα

Πηγή: alphanews.live

Σε καμία περίπτωση η αποχή από τα μαθήματα δεν μπορεί να θεωρείται μέτρο για ικανοποίηση οποιοδήποτε αιτημάτων, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με την εξαγγελία για πραγματοποίηση μονόωρης αποχής από τα μαθήματα των μαθητών/τριών στα Λειβάδια.

Σημειώνει ότι είναι στη διάθεση όλων για εποικοδομητικό και τεκμηριωμένο διάλογο για όλα τα θέματα.

Αναφορικά με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών, σύμφωνα με την οποία, στις 27 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μονόωρη αποχή από τα μαθήματα των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι η διαδικασία ανέγερσης περιφερειακού Δημοτικού Λειβαδιών-Ορόκλινης έχει ήδη δρομολογηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΝ, μετά την αδυναμία των Κοινοτήτων Λειβαδιών και Ορόκλινης να καταλήξουν σε συναινετική λύση αναφορικά με την τοποθεσία ανέγερσης του σχολείου εντός του 2022.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με μετακινούμενα τμήματα δεν θεωρείται από το ΥΠΑΝ ότι καταδεικνύει αυτόματα πρόβλημα λειτουργίας.

Όπως αναφέρει, σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο έχει αναπτύξει εργαλείο με το οποίο η “πληθυσμιακή κατάσταση” κάθε σχολείου αξιολογείται με προοπτική εξαετίας και λαμβάνονται μέτρα αναλόγως των αναγκών.

Αναφέρει, τέλος, ότι στην περίπτωση του Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών η προγραμματιζόμενη ενέργεια για το επόμενο σχολικό έτος αφορά στη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών περιφερειών, ενώ η έναρξη διαδικασιών ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στη Λάρνακα τοποθετείται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

 

 

Έξω από τις τάξεις οι μαθητές των Λειβαδιών, διαμαρτύρονται για τον υπερπληθυσμό

 

Σε μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους θα κατέλθουν την Δευτέρα στις οκτώ και δέκα το πρωί, τα παιδιά που φοιτούν στα εκπαιδευτήρια του Δήμου Λειβαδιών στην επαρχία Λάρνακας, διαμαρτυρόμενα για τον υπερπληθυσμό μαθητών που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι οι μαθητές να μην έχουν μόνιμη αίθουσα διδασκαλίας, ενώ αναγκάζονται να μετακινούνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου.  Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και γονείς που καταγγέλουν κρούσματα παραβατικότητας λόγω του υπερπληθυσμού.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών περιγράφει σε ανακοίνωση την κατάσταση ως εκτός ελέγχου και τονίζει ότι έχει ήδη προβεί σε διαβήματα προς το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι πρόκειται για διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου

 

Σχετικά νέα

X
Translate »