Γενική Επικαιρότητα

Ξεκινούν πόλεμο οι γονείς για απαλλαγή μαθητών από τετράμηνες

Πηγή: philenews.com

 

Πεπεισμένοι ότι υπήρξαν ατασθαλίες στη διαδικασία παραχώρησης άδειας από την Υπηρεσία Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στο ιδιωτικό σχολείο –για να λειτουργήσει εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις τελειόφοιτων μαθητών που ενδιαφέρονται για σπουδές στην Ιατρική, απαλλάσσοντάς τους από τις εξετάσεις τετραμήνων– είναι οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης.

Εξετάζοντας το θέμα αυτό, που αποκάλυψε προχθές ο «Φ», σε ευρεία σύσκεψη της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, αποφάσισε όπως άμεσα προβεί σε συγκεκριμένα διαβήματα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Λοΐζος Κωνσταντίνου, έχει αποφασιστεί όπως για το σοβαρό αυτό θέμα αποσταλούν επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Γενικό Ελεγκτή και στις αρμόδιες Επιτρόπους, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με άλλους φορείς (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΣΕΜ), ενώ σε περίπτωση που δεν διορθωθεί η στρέβλωση αυτή τότε οι οργανωμένοι γονείς θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένων και δυναμικών, και δη με ισχύ από τον Ιανουάριο που θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Αναμένουμε απάντηση από τον υπουργό Παιδείας στην επιστολή που του στείλαμε για το θέμα αυτό καθώς και τις ενέργειες του για άρση αυτής της αδικίας σε βάρος των παιδιών των δημόσιων σχολείων», ανέφερε στον «Φ» ο κ. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως ανησυχίες υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση η Υπηρεσία Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου. «Για μας παραμένει το θέμα της ισονομίας μεταξύ των μαθητών. Εάν το Υπουργείο επιμένει στην απόφαση να απαλλάξει τους μαθητές του συγκεκριμένου ιδιωτικού σχολείου από τις εξετάσεις τετραμήνων, τότε οφείλει να απαλλάξει από τη διαδικασία και τους μαθητές των δημοσίων σχολείων», είπε ο επικεφαλής των οργανωμένων γονέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα σκαριά κι άλλα ιδιωτικά σχολεία χωρίς τετράμηνες

Στο μεταξύ, δυσμενή διάκριση μαθητών εντοπίζει και η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία χθες απέστειλε επιστολή στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής καλώντας την όπως συγκληθεί άμεσα για να συνεδριάσει εκτάκτως το εν λόγω θέμα αλλά και ευρύτερα τον τρόπο εφαρμογής του «Περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμου του 2019».

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η οργάνωση έθεσε πρώτη το θέμα σε αρμόδιους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αυτό έχει απασχολήσει και τη Γραμματεία της χθες. Από τη μελέτη της νομοθεσίας, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν.

Σχετικά νέα

X
Translate »