Αναπτυξιακά Έργα

Βύρας: Στα σκαριά τρία μεγάλα έργα στη Λάρνακα το 2019

Τρία μεγάλα έργα είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν εντός του νέου χρόνου στη Λάρνακα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, «στις 7 Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για μετατροπή του Κοινοτικού Κέντρου σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την εργοληπτική κοινοπραξία L&P and D.L.A. JOIN η οποία υπέγραψε στις 30 Νοεμβρίου συμβόλαιο με τον Δήμο Λάρνακας».

Εξήγησε ότι «τα σχέδια του Πολυχώρου περιλαμβάνουν τη  δημιουργία ανοικτού και κλειστού χώρου ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης. Επίσης θα δημιουργηθεί Πολυπολιτισμικό Κέντρο που θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η δαπάνη ανέρχεται στα €3.399.000  επιπλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα €4.200.000. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

Ο κ. Βύρας πρόσθεσε πως «το δεύτερο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει εντός Ιανουαρίου είναι το Αντλιοστάσιο S9 (T1), το συμβόλαιο του οποίου υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018. Η αξία  του έργου υπολογίζεται στα €6.930.000,00 και η ολοκλήρωση του προβλέπεται σε 65 περίπου εβδομάδες».

Το μεγάλο αυτό αντιπλημμυρικό έργο, συνέχισε ο Δήμαρχος «προβλέπεται ότι θα απαλλάξει την περιοχή Μητρόπολης – Χρυσοπολίτισσας από το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων συνολικού μήκους 1100 μέτρων περίπου, η κατασκευή μεγάλου αντλιοστασίου (Τ1) το οποίο θα έχει τη δυνατότητα άντλησης 11 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο και οι αγωγοί άντλησης προς το κανάλι στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «το δίκτυο θα καλύψει τις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Πατρών, Ελευσίνας, Αναγεννήσεως, Πατρίς Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, Λεοντίου Μαχαιρά, Λεύκωνος, Αγίου Δημητρίου, Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου, Πριάμου και Πατρόκλου. Στο δίκτυο συλλογής, θα συνδεθούν οχετοί τους οποίους κατασκευάζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος».

Οσον αφορά το τρίτο μεγάλο έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι «πρόκειται για την  αναπαλαίωση της Λέσχης Λάρνακας, που θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί στις 12 Νοεμβρίου 2018 με τον εργολάβο P. HADJIPIERIS FIXICO LTD, η  δαπάνη ανέρχεται στα 1.260.000,00 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα 1.500.000,00 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ακόμα ότι «το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού θα περιλαμβάνει χώρους/ εργαστήρια για περιοδική στέγαση νέων καλλιτεχνών, εκθεσιακό χώρο και μικρό εστιατόριο, ενώ στην αυλή που θα ανακαινιστεί, θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις».

Σχετικά νέα

X
Translate »