Περιβάλλον

Βύρας: Σημαντική ανακοίνωση για τη Λάρνακα – Προχωρά η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Αλυκών

Αυτούσια ανάρτηση Δημάρχου Λάρνακας
Χαρούμενος που μοιράζομαι μαζί σας τα τελευταία νέα για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας!
Με χαρά ανακοινώνω ότι, μετά την παρέμβαση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έχουν καθοριστεί οι τελευταίες παράμετροι για το σημαντικό έργο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Αλυκών και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και τη σύνδεσή του με την Αλυκή!
Μετά από την επιτυχημένη συνάντησή μου με τον Υπουργό και τους εκπροσώπους του Υπουργείου, καθώς και με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών, ο σκοπός του έργου επιβεβαιώθηκε και έχουμε πλέον την πλήρη υποστήριξη για την υλοποίησή του! Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Αλυκών θα έχει στρατηγική σημασία για την πόλη μας, και η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού τοπίου θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα για όλους εμάς. Επιπλέον, το έργο θα υλοποιηθεί με τη χρήση Ευρωπαϊκών κονδυλίων, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη μας. Η συνολική σχεδιαστική αντιμετώπιση του χώρου θα εξασφαλίσει τη σωστή διαχείριση των περιβαλλοντικών απειλών και πιέσεων, θέμα που αποτελεί ευθύνη του κράτους.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, τα αρμόδια τμήματα θα καθορίσουν τις φάσεις και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, με επίβλεψη από το Υπουργείο.
Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την επιθυμία του Δήμου μας να δοθεί η ευκαιρία να σχεδιαστεί ο χώρος του πρώην Λεπροκομείου μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα προκηρύξουμε.Ο χώρος αυτός αποτελεί σημαντική ιστορική και πολιτιστική πτυχή της πόλης μας, και ο συνολικός σχεδιασμός θα προσφέρει νέα δυναμική και θα προσφέρει ευκαιρίες συμμετοχής, αναψυχής και ευαισθητοποίησης για τους πολίτες και τους επισκέπτες μας.
Συνεχίζουμε να προχωρούμε με γερά βήματα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τη Λάρνακα. Ο Δήμος Λάρνακας και οι υπηρεσίες του θα συνεργαστούν στενά με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού για την πόλη της Λάρνακας έργου.

Σχετικά νέα

X
Translate »