Οικονομία

Βύρας: Να βρουν λύση εταιρείες και Αρχή Λιμένων διαφορετικά έρχονται μέτρα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Την απαίτηση όπως οι εταιρείες πετρελαιοειδών και η Αρχή Λιμένων καταλήξουν σε λύση αναφορικά με τη διαφωνία που προέκυψε για την εκφόρτωση υγραερίου στις εγκαταστάσεις που δημιουργούνται στο Βασιλικό, προβάλλει ο Δήμος Λάρνακας, καθώς η εξέλιξη αυτή είναι το νεότερο αγκάθι στη μεγάλη προσπάθεια για μετακίνηση των εγκαταστάσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως σημειώθηκε οπισθοδρόμιση που αφορά τις εγκαταστάσεις υγραερίου.

«Σε αυτό το θέμα διαφωνεί η Αρχή Λιμένων με τις εταιρείες για το πως θα κατεβάζουν το υγραέριο. Από τη μια οι εταιρείες λένε ότι τα πλοία πρέπει να μπαίνουν μέσα στο λιμάνι Βασιλικού και η Αρχή Λιμένων ότι δεν μπορούν να μπαίνουν προτείνοντας άλλες λύσεις. Κάθε λύση που αντιπροτείνεται κοστίζει κάποια εκατομμύρια ευρώ και υπάρχει έντονη διαφωνία η οποία πρέπει να λυθεί το συντομότερο διότι ήδη μια εταιρεία δεν ξεκινά τις εργασίες της στο Βασιλικό αν δεν λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Βύρας, καταγράφοντας ωστόσο ως θετικό ότι μια εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ανέγερση εγκαταστάσεων.

Επισήμανε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στην Αρχή Λιμένων και τις εταιρείες ώστε να λυθεί η διαφωνία. Σε περίπτωση που δεν λυθεί και δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τη μετακίνηση, τότε ο Δήμαρχος Λάρνακας προειδοποίησε με δυναμικά μέτρα. Περιμένουν είπε να ενημερωθούν την αμέσως επόμενη ημέρα στη Βουλή.

Σχετικά νέα

X
Translate »