Έχουμε θέμα

Βύρας: Δεν δεχόμαστε καθυστέρηση μετακίνησης εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων

Δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόφαση επιπρόσθετης καθυστέρησης στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ Παναγιώτη Ολύμπιο.
Στην επιστολή του ο κ. Βύρας αναφέρεται «στην πρόθεση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για αγορά επιπρόσθετων ποσοτήτων καυσίμων, λόγω των χαμηλών τιμών και την αποθήκευση τους σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη Λάρνακα, οι οποίες είναι  άδειες μετά  τη μετακίνηση τους στο Βασιλικό, για περίοδο  τουλάχιστον έξι μηνών».
Προστίθεται ότι το συγκεκριμένο θέμα «εξετάστηκε σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαίου και αποφασίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, η απόρριψη της παραχώρησης έγκρισης για αποθήκευση καυσίμων της ΑΗΚ στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη πόλη».
Στην επιστολή σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «βασίστηκε στο γεγονός ότι μια εταιρεία ήδη έχει μετακινηθεί πλήρως στις εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό, ενώ η άλλη εταιρεία ολοκλήρωσε τις εγκαταστάσεις της και σύντομα, με την άρση των μέτρων λόγω κορονωϊού, θα πρέπει να μετακινηθεί μέσα σε 1 -2 μήνες».
Συνεπώς, προστίθεται, «οποιαδήποτε απόφαση επιπρόσθετης καθυστέρησης μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, δεν μπορεί να γίνει  αποδεκτή».
Σημειώνεται ακόμα ότι «η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε δέκτης έντονων αντιδράσεων και διαμαρτυριών από δημότες και επενδυτές, ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πέραν των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων μετακίνησης τους, θα επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λάρνακας αναγνωρίζει και ευχαριστεί τον Υπουργό Ενέργειας και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ για την ενέργεια τους να ζητήσουν «την συναίνεση του Δήμου Λάρνακας για την αποθήκευση των καυσίμων  στη Λάρνακα» εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει σεβαστή».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »