Γενική Επικαιρότητα

Βράζει η Κύπρος – Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Κύπρο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δύο προειδοποιήσεις για σήμερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 7:00 το πρωί θα είναι σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση, ενώ από τις 11:00 μέχρι και 17:00, η προειδοποίηση θα αναβαθμιστεί σε πορτοκαλί.

Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 44 βαθμούς.

Εικόνα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και σε κάποια περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 34 βαθμούς στα δυτικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος αλλά και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε περιοχές των ορεινών αλλά και του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να εξακολουθήσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Σχετικά νέα

X
Translate »