Going out

Βόλτα και διασκέδαση σε 3 θεματικά πάρκα της Λάρνακας

Ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε 3 ξεχωριστούς χώρους της πόλης μας

 

Ένας πολύ καλός τρόπο να μάθεις καλύτερα την Λάρνακα είναι να πάρεις το αυτοκίνητο, καλούς φίλους και να ξεναγηθείς από τη μία άκρη στην άλλη. Η πόλη μας ανάμεσα σε όλα τα άλλα διαθέτει υπέροχα θεματικά πάρκα τα οποία μπορείς να εκμεταλλευτείς στο πλαίσιο αυτής της εξερεύνησης και να τα επισκεφτείς. Θεματικά πάρκα όπου θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, ιδανικά για τα σαββατοκύριακα και βόλτα με όλη την οικογένεια.

 

Golden Donkeys Farm – Σκαρίνου

Ο κ. Πιερής Γεωργιάδης ιδιοκτήτης της Golden Donkeys Farm πέτυχε το θαύμα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής γαϊδουριών στην Κύπρο, παράγοντας γαϊδουρινό γάλα, σοκολάτα, λικέρ και καλλυντικά με βάση το γάλα της γαϊδούρας.
Τι θα κάνω εκεί: Θα δεις τα συμπαθή τετράποδα, θα μάθεις τα πάντα για την ύπαρξή τους, θα κάνει ιππασία και βόλτα με γαϊδουράκι, θα απολαύσεις την υπέροχη φύση της περιοχής, θα αγοράσεις προϊόντα από γάλα γαϊδούρας και βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής της φάρμας και θα επισκεφτείς τους μουσειακούς χώρους που υπάρχουν στο πάρκο με κέρινα ομοιώματα και παραδοσιακές κυπριακές εργασίες. Στον χώρο υπάρχει εστιατόριο και τις Κυριακές μεσημέρι σερβίρεται μπουφές.

Info: H Golden Donkeys Farm (70000620) βρίσκεται στην περιοχή Μέμιλα στη Σκαρίνου και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 17.00 τον χειμώνα( Νοέμβριο-Μάρτιο) και από τις 9.00 μέχρι τις 19.00 το καλοκαίρι (Απρίλιο-Οκτώβριο). 

 

Πάρκο γλυπτικής Πετραίον – Μαζωτός

Το πάρκο, όπως δηλώνει και το όνομα του συνδέεται με την ελληνική λέξη πέτρα και αποτελείται από μια μόνιμη υπαίθρια έκθεση γλυπτικής με πέτρινα κομμάτια διαφόρων μεγεθών από τον καλλιτέχνη Σάββα Κούλενδρο.
Τι θα κάνω εκεί: Εκεί θα δεις το Λιασίδειο Αμφιθέατρο και το Αρχονταρίκι όπου φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις και υπάρχει και ένα μικρό πέτρινο εκκλησάκι. Το 8,5 μέτρων γλυπτό του Πετραίου, παρουσιάζει τον άνθρωπο που γεννήθηκε από την πέτρα και δεσπόζει σε όλο το πάρκο. Οι κήποι είναι γραφικοί με διαφορετικά είδη κάκτων και άλλα ανθοφόρα φυτά.

Info: Το Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον (99648116) βρίσκεται 22 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρνακα, στο παραθαλάσσιο χωριό Μαζωτός. Λειτουργεί καθημερινά 09.00-13.00/14.00. Καλό είναι αν θα το επισκεφτείτε να το επιβεβαιώσετε από πριν. 

 

Camel Park – Μαζωτός

 

Εδώ θα ζήσεις μία ολοήμερη πανέμορφη εμπειρία με την παρέα ή τα παιδιά που θα λατρέψουν αυτή την εμπειρία.
Τι θα κάνεις εκεί: Μπορείτε να χαζέψετε τα αξιοθέατα που υπάρχουν στο πάρκο και να γνωρίσετε από κοντά διάφορα ζώα όπως καμήλες, γαϊδούρια, πόνυ, άλογα, ελάφια, κατσίκες, στρουθοκάμηλους, καγκουρό και πολλά άλλα. Μπορείς να κάνεις σαφάρι και να ιππεύσεις τις καμήλες. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πλησιάσετε τις καμήλες είναι να τις ταΐσετε χαρούπια όπου αυτές θα τα πάρουν κατευθείαν απ’ τα χέρια σας! Στο πάρκο θα βρείτε μια αίθουσα με παιχνίδια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τραμπολίνο, μικρό ενυδρείο, αίθουσα με καθρέφτες και πολλά άλλα παιχνίδια. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μικρό μουσείο που θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Κύπρου. Στον χώρο υπάρχει εστιατόριο.

Info: (24991243) Το πάρκο βρίσκεται στο χωριό Μαζωτός και σε βολική τοποθεσία, μόνο 15 λεπτά από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, 30 λεπτά από Λεμεσό και 40 λεπτά από Λευκωσία. Λειτουργεί καθημερινά από 09.00-18.00. www.camel-park.com

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »