Εκπαίδευση

Βασούλα Κούλα: Πρόσκληση για σκληρή δουλειά και συνεργασία για το καλό του Δημ. Σχολείου

Mε γραπτή δήλωσή της η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Βασούλα Κούλα αναφέρει:

«Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση για σκληρή δουλειά αναλαμβάνω, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν, την Προεδρία της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, της Κίνησης που υπηρέτησα και υπηρετώ για περίπου τρεις δεκαετίες. Απευθύνω θερμές ευχαριστίες από καρδιάς προς τα στελέχη της Κίνησης που με εμπιστεύτηκαν, με πρότειναν και με υποστήριξαν για τη συγκεκριμένη θέση, κάτι που καταδεικνύει την αναγνώριση της προσφοράς μου όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, η εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο πρόσωπό μου και η παρότρυνσή τους να αναλάβω αυτό τον δύσκολο ρόλο με τιμούν ιδιαιτέρως.

Τα αυξημένα καθήκοντα και οι πολλές ευθύνες, που εκπηγάζουν από νευραλγικές συνδικαλιστικές θέσεις, επιβεβαιώνουν ότι η ανάληψη τέτοιων θέσεων αποτελεί εφαλτήριο συνεχούς προσφοράς προς το σύνολο με απώτερο σκοπό το συλλογικό καλό. Για την κάθε συνδικαλίστρια και τον κάθε συνδικαλιστή βασικό μέλημα μέσα από την ενεργό δράση δεν μπορεί να είναι άλλο από τη διασφάλιση και τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας από τη μια και από την άλλη η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς το παιδιά, μέσα σε ένα υγιές και γόνιμο περιβάλλον. Αυτά υπηρέτησα και θα συνεχίσω ευλαβικά να υπηρετώ και με την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων ως Πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πιστεύω στη συμμετοχική και κατανεμημένη ηγεσία, έτσι προσβλέπω σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία θα λειτουργήσει στη βάση αρχών και αξιών, που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Πιστεύω επίσης, στη δύναμη της σκέψης των πολλών. Ταυτόχρονα, είμαι βέβαιη ότι θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις βάσει τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας για το γενικό καλό και όχι βάσει εύηχων συνθημάτων ή οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Δημόσιο Σχολείο και γενικότερα ο ευαίσθητος χώρος της Εκπαίδευσης είναι πολλές και πολυδιάστατες. Ως νέα ηγεσία της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, οφείλουμε να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και μέσα από ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά για να επιτύχουμε τα μέγιστα για τα μέλη μας, για την κάθε συναδέλφισσα και τον κάθε συνάδελφο, για το Δημόσιο Σχολείο και για τα παιδιά μας. Θα αφουγκραζόμαστε διαρκώς τις/τους μάχιμες/μάχιμους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και θα χαράζουμε από κοινού τον δρόμο και την πορεία μας. Θα οικοδομήσουμε και θα εδραιώσουμε μια εποικοδομητική γραμμή επικοινωνίας με τον εκπαιδευτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά αυτό δεν μας πτοεί και δε μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει.

Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω πρόσκληση προς όλες τις άλλες Κινήσεις της ΠΟΕΔ για συνεργασία, συναντίληψη και συνεννόηση, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, για το καλό του Κλάδου και της Εκπαίδευσης. Έχουμε κοινούς στόχους, που ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε σε μια ιδιόμορφη εποχή, όπου τίποτα δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη.

Κλείνοντας, καλώ όλες κι όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να ενώσουμε δυνάμεις για την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών και στόχων του Προγραμματισμού Δράσης μας και για την επίλυση των διαφόρων θεμάτων που αναδύονται καθημερινά. Ας αγωνιστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Όλες/όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!»

Σχετικά νέα

X
Translate »