Εκπαίδευση

Τύμπανα “πολέμου” από την ΠΣΕΜ για τις εξετάσεις τετραμήνων στην Γ’ Λυκείου

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Δεν υποχωρεί η ΠΣΕΜ στην αρχική της θέση αναφορικά με τη διενέργεια των εξετάσεων τετραμήνων και επιμένει στο αίτημα για κατάργηση του θεσμού, κάνοντας λόγο για αντιπαιδαγωγικό μέτρο. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γρηγόρης Γρηγορίου ανέφερε ότι οι πληροφορίες που έχουν οι μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας είναι ότι φέτος οι εξετάσεις τετραμήνου θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου, εκφράζοντας προβληματισμό και ανησυχία για τα παιδιά που θα καταταχτούν στην Εθνική Φρουρά.

“Με το να τρέχουμε από διαγώνισμα, σε μικρό διαγώνισμα και σε εξετάσεις τετραμήνου και πάλι από την αρχή χωρίς να υπάρχει χρόνος για ανάπτυξη του πολιτσμού και του αθλητισμού, πέρα από την στείρα αποστήθιση της ύλης, πως τότε ένας θεσμός δεν είναι αντιπαιδαγωγικός όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης.”

Οι οργανωμένοι μαθητές έχουν ήδη ζητήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ προειδοποιούν με λήψη μέτρων εναντίον “ενός θεσμού που δεν είναι αξιολογημένος.”

“Εμείς λέμε για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων στη Γ Λυκείου από τώρα, γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι καθηγητές δεν προλάβαιναν να καλύψουν την ύλη. Φέτος, με τις εξετάσεις τετραμήνου πως θα καλύψουν την ύλη αφού θα χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος.”

Ο κύριος Γρηγορίου έκανε λόγο για αυταρχική εφαρμογή του θεσμού στα παδιά της Γ Λυκείου, σε μια περίοδο που λόγω πανδημίας οι εξετάσεις τετραμήνων δεν έγιναν κανονικά ούτε για τις υπόλοιπες τάξεις.

“Κρίνεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Θα έχουμε εντός των επόμενων ημερών συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς για ένα κοινό μέτωπο και έχουμε ζητήσει συνάντηση με την Επίτροπο Δικαιωμάτων του Παιδιού για να δούμε πως θα συνεργαστούμε για να γίνει κάτι.”

Σχετικά νέα

X
Translate »