Επιχειρήσεις

Τράπεζα Κύπρου: 550 υπάλληλοι εγκρίθηκαν για εθελούσια αποχώρηση

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης της Τράπεζας Κύπρου, και περίπου 550 υπάλληλοι έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου €99 εκατ. που αναμένεται να αναγνωριστεί στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας.

Το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω μείωσης του αριθμού καταστημάτων και του αριθμού προσωπικού.

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου, ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται κατά περίπου 16% και η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου €37 εκατ. ή περίπου 19% του κόστους προσωπικού.

Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα έχει μειώσει τον αριθμό καταστημάτων, κατά 20 από την αρχή του έτους, σε 60, με τη μείωση να ανέρχεται στο 25%.

Μέσω αυτών των δύο επιτυχημένων ενεργειών, το Συγκρότημα κατάφερε να εκπληρώσει νωρίτερα τον στόχο του για μείωση του προσωπικού κατά 15% και του αριθμού καταστημάτων κατά 25% μέχρι το τέλος του 2022, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Σχεδίου, το Συγκρότημα έχει από τον Ιούνιο 2019 μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά περισσότερο από 1.300 άτομα (μείωση ύψους περίπου 30%), και το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων κατά 37 καταστήματα (μείωση ύψους περίπου 40%).

Όπως σημειώνεται η Τράπεζα θεωρεί ότι επιτεύχθηκε άλλο ένα ορόσημο που θα οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας του Συγκροτήματος.

Ο Πανίκος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of Cyprus Holdings, δήλωσε πως “η επιτυχής ολοκλήρωση του πρόσφατου σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, σημαίνει ότι πετυχαίνουμε νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί τον στόχο μας για εξορθολογισμό του μοντέλου λειτουργίας μας, ο οποίος είναι βασικός για τη βελτίωση της λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας, τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »