ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τον Ιανουάριο αρχίζουν οι εργασίες για κατασκευή του Συμβολαίου C20D στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ

Τον Ιανουάριο αρχίζουν οι εργασίες για κατασκευή του Συμβολαίου C20D στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ στη Λάρνακα, που θα διαρκέσουν δέκα περίπου μήνες και θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) υπέγραψε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου συμβόλαιο συνεργασίας με την εργοληπτική εταιρεία CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED για την κατασκευή του συμβολαίου C20D. Το συγκεκριμένο Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του ευρύτερου, υπό εξέλιξη, σχεδιασμού και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη και αφορά την κατασκευή 2.6 χιλιομέτρων περίπου κεντρικών αγωγών ομβρίων υδάτων διαφόρων διαμέτρων που ποικίλουν από Φ300χιλ.  μέχρι Φ1000χιλ.,στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ».

Προστίθεται ότι «η περιοχή εκτέλεσης του αντικειμένου της Σύμβασης, περιλαμβάνει τις οδούς Αδώνιδος, Δευκαλίωνος, Αφροδίτης, Μιχαλάκη Παρίδη, Απολλωνίου Κιτιεώς, Ονησίλλου, Γεωργίου και Κατόλη, Παλαιπάφου, Σόλων, Αμαθούντος, Ιπποκράτους, Παστέρ, Φλέμιγκ, 28ης Οκτωβρίου, Ελ-Αλαμέην, Ρίμινις, Σπάρτης, Στάλιγκραντ και μέρος της Οκκουλάρ».

Το Έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία κατά 75% και θα απαμβλύνει άμεσα το πρόβλημα πλημυρών σε μια από τις κύριες προβληματικές περιοχές της πόλης.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών του εργασιών, θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, αφού το μεγαλύτερο μέρος του συνδέεται σε υφιστάμενο σύστημα του ΣΑΛ και το υπόλοιπο σε κλειστό κανάλι στην Λεωφόρο Φανερωμένης σε τρία σημεία».

Σημειώνεται ότι «οι εργασίες θα αρχίσουν αρχές Ιανουαρίου 2023 και θα διαρκέσουν 10 περίπου μήνες».

Σχετικά νέα

X
Translate »