Breaking News

Γενική Επικαιρότητα

Το who is who των έξι ευρωβουλευτών της Κύπρου

Πηγή: alphanews.live

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΔΗΣΥ στη χθεσινή μάχη των Ευρωεκλογών, με τη μεγάλη έκπληξη ωστόσο να είναι ο 24χρονος Youtuber, Φειδίας Παναγιώτου, καθώς για πρώτη φορά ένας ανεξάρτητος υποψήφιος έλαβε μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων, οι πολίτες της Κύπρου επέλεξαν τους έξι αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τους Λουκά Φουρλά και Μιχάλη Χατζηπαντέλα (ΔΗΣΥ), τον Γιώργο Γεωργίου (ΑΚΕΛ), τον Φειδία Παναγιώτου (ανεξάρτητος), τον Γεάδη Γεάδη (ΕΛΑΜ) και τον Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ).

To who is who του Λουκά Φουρλά
Κατάρτιση (τίτλοι και πτυχία)
1989-1994 : Πτυχίο (BSc) στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2006 : Μαθήματα Διερευνητικής Δημοσιογραφίας και Κάλυψης Διεθνών Κρίσεων, Πανεπιστήμιο Κολούμπια και Πανεπιστήμιο Τζόρτζ Ουάσινγκτον

Επαγγελματική σταδιοδρομία
1995-2016 : Δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, παρουσιαστής κεντρικών δελτίων ειδήσεων
Πολιτική σταδιοδρομία
Καθήκοντα σε πολιτικό κόμμα ή εθνικό συνδικάτο

1992-1993 : Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων (ΦΠΚ) Πρωτοπορία (φοιτητική παράταξη Δημοκρατικού Συναγερμού)
Καθήκοντα σε εθνικό κοινοβούλιο

2017-2019 : Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας
Καθήκοντα σε εθνική κυβέρνηση

2008 : Εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη
Άλλες δραστηριότητες
Εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Μικροί Ήρωες»
Πρεσβευτής του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»

Φουρλάς

 

 

Το who is who του Μιχάλη Χατζηπαντέλα

Το who is who του Μιχάλη Χατζηπαντέλα
Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είναι πρώην Υπουργός Υγείας της Κύπρου.

Είναι Ορκωτός Λογιστής (Chartered Accountant) κατέχοντας τους εξής τίτλους: FCA, AIA, MSc(Econ) και BA (Hons), ως απόφοιτος του Thames Valley University of London και του Queen Mary and Westfield College University of London.

Έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται την εταιρεία HMI & Partners Ltd, Chartered Accountants και είναι μέλος του  Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών μετά από διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο της πρώτης κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη το 2013, όπως και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ανόρθωσης.

Χατζηπαντέλα

 

 

Το who is who του Γιώργου Γεωργίου
Ο Γιώργος Κ. Γεωργίου γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία και κατάγεται από την Αφάνεια και την κατεχόμενη Άσσια. Σήμερα διαμένει στο Μαζωτό. Είναι νυμφευμένος με την Καλομοίρα Ιωάννου και έχουν τρία παιδιά.

Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1983 μέχρι το 1987. Επιμορφώθηκε στην Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός- φιλόλογος, ΒΔ’, στη Μέση Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών Αθήνας και στη συνέχεια στην Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών. Διετέλεσε μέλος του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ.

Το 2011 και το 2016 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λάρνακας. Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών, Παιδείας, Γεωργίας και Θεσμών ενώ διετέλεσε μέλος και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Περιβάλλοντος και Νομικών. Είναι επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ για τρία χρόνια.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Ομάδας της Αριστεράς.

Γεωργίου

 

Το who is who του Φειδία Παναγιώτου

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι… και σορτσάκι

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτούσε και θα διάβαζε για να μάθει. Ο Φειδίας Παναγιώτου έχει πάνω από 2,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στο κανάλι του στο YouTube.

Φειδίας

 

Το who is who του Γεάδη Γεάδη
Ο Γεάδης Γεάδη γεννήθηκε το 1984 και διαμένει στην Αγλαντζιά. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός και με πλούσια ιστορία στο χώρο, φωτογράφος Μιχάλης Γεάδης ή αλλιώς «Φώτο Γεάδης», με καταγωγή από το Μηλικούρι, ο οποίος συμμετείχε και στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 55 – 59.

Είναι γόνος της οικογένειας Γεωργιάδη, συγγενής με τον στενό συνεργάτη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, Αντώνη Γεωργιάδη.

Η μητέρα του είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Σκυλλούρα.

Κατά την στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στο 70 ΤΜΧ. Ακολούθως, σπούδασε Προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science), ενώ το 2020 απέκτησε σχεδόν με άριστα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μιλάει 3 γλώσσες. Ελληνική (μητρική), αγγλική και τουρκική.

Συμπληρωματικά απέκτησε τα ακόλουθα διπλώματα:

• «Αγώνας της ΕΟΚΑ 1957 – 1958»,

• «Πολιτικός Ισλαμισμός, τζιχαντιστική τρομοκρατία και σύγχρονη Μέση Ανατολή από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στο ISIS»,

• «Τουρκοκυπριακή κοινότητα»,

• «Μακεδονία και Μακεδονικό»,

• «Κυπριακό: 1974-2004»,

• «Η γεωπολιτική των υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα, σε σχέση με τον ρόλο της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου»,

• «Ενεργειακή Ασφάλεια, Διεθνής και Ενεργειακή Πολιτική»,
• «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως τεχνικός και συντηρητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς επίσης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία και σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο. Από το 2016 και εντεύθεν εργάζεται ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Ε.ΛΑ.Μ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός πολίτης, με έντονη συμμετοχή στα κοινά, συμμετείχε ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες μαζί με διάφορες αυτόνομες μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις.

Παρόλο που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, ουδέποτε υπήρξε κομματικοποιημένος, αφού οι εθνικές του αντιλήψεις δεν ταυτίζονταν με καμμιά από τις τότε κομματικές παρατάξεις.

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του Κινήματος, όπου διετέλεσε Επαρχιακός Λευκωσίας, ενώ μέχρι και σήμερα ανήκει στο Πολιτικό Συμβούλιο και είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αρθρογραφεί κείμενα ιδεολογικής φύσεως αλλά και άρθρα σχετικά με το Κυπριακό, τις διεθνείς σχέσεις, την γεωπολιτική – γεωστρατηγική, την οικονομία, το μεταναστευτικό και την επικαιρότητα. Άρθρα του φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα και εφημερίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), σε διάφορες καθημερινές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και στα εγνωσμένου κύρους περιοδικά Foreign Affairs, Huffington Post και New Economy.
Στις Ευρωεκλογές του 2014, στις Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές του 2016 κατήλθε ως υποψήφιος του Κινήματος. Στις ευρωεκλογές του 2019, ήταν ξανά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όπου έλαβε περίπου 8000 ψήφους παγκύπρια.

Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα συνέδρια – σεμινάρια πολιτικού χαρακτήρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Γεάδης

 

Σχετικά νέα

X
Translate »