Aστυνομικά νέα

Το θύμα του τέως Κιτίου στον Alpha: «Δεν θέλω να τον εκδικηθώ, θέλω να δικαιωθώ»

Πηγή: alphanews.live

 

Τη δυσαρέσκειά της για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, εκφράζει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Κυρία Κ., η γυναίκα που τον κατήγγειλε για άσεμνη επίθεση το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

«Δικαιώθηκα την περασμένη εβδομάδα όταν βγήκε η ενοχή του, για την ποινή δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένη, φυσικά εγώ δεν είμαι νομικός, δεν είμαι δικαστής. Επιφυλάχθηκα πολύ για την απόφαση αν και ορισμένοι μου έλεγαν ότι θα υπάρχει αναστολή. Προηγουμένως, πριν την απόφαση, πολλοί έλεγαν “ξέρεις, εν στην Κύπρο που ζούμε, μην περιμένεις πολλά”»

 

 

Μίλησε για την στιγμή που πήρε την απόφαση να γνωστοποιήσει την ιστορία της και να αποταθεί στη δικαιοσύνη.

«Ο άντρας μου μου είπε να σκεφτώ ξανά αν θα προβώ σε καταγγελία. Μου είπε να σκεφτώ τον γιο μας. Μετά όταν κατάλαβα ότι γνώριζε εντελώς τυχαία, όταν με άκουσε παλιά να μιλώ και πήρα το “ναι, προχωράς γιατί πρέπει να δικαιωθείς”, τότε το έκανα»

«Όλοι πρέπει να μιλούμε, όλοι πρέπει να διεκδικούμε, δεν πρέπει να σιωπούμε, ούτε να μένουν κρυφά αυτά τα πράγματα, είναι μεγάλο άδικο», τονίζει.

«Περίμενα και εγώ και η δικαστής και ο καθένας πιστεύω μια μεταμέλεια, μια συγγνώμη.»

 

 

Όσον αφορά τους μετριαστικούς παράγοντες, αναφέρει ότι όταν διέπραξε τα αδικήματα ήταν νεότατος.

«Η φήμη του ήταν ξακουστή στη Λάρνακα, γι’ αυτό εγώ επιμένω και θέλω να περιμένω τα δέοντα να πράξει η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος. Εκείνο περιμένω.»

 

 

Ερωτηθείσα τι είναι αυτό που την παρακίνησε να προβεί σε καταγγελία, είπε ότι ήταν το MeToo και η καταγγελία της προηγούμενης γυναίκας κατά του τέως Κιτίου.

«Ήθελα να το κάνω γιατί πάντα πίστευα μέσα μου ότι θα έρθει η στιγμή να το βγάλω προς τα έξω, δεν γίνεται να μην έρθει.»

 

 

Αναφέρει επίσης ότι αφού έδωσε την υπόθεση στην δημοσιότητα, πίστευε ότι δεν θα προχωρήσει δικαστικώς γιατί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου θα την έψαχνε και θα της ζητούσε συγγνώμη.

«Τουναντίον, κατά τη διάρκεια της δίκης να προσπαθούν να με θίξουν, να προσπαθούν να με βγάλουν φαντασιόπληκτη, να έχω τόσα ερωτηματικά και να μην μπορώ με κάποιον να μιλήσω. Δεν υπάρχουν στην Κύπρο που να μπορούν να σε στηρίξουν, σου λένε μίλα αλλά στην ουσία είσαι μόνος σου.»

 

 

Μίλησε επίσης για τη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι δεν ήθελε να χάσει δικάσιμο γιατί ήθελε να προλάβει παγίδες. «Έκανα το αυτονόητο, έπρεπε να δικαιωθώ, το κάθε βήμα πρέπει να δικαιώνεται, ο κάθε άνθρωπος πρέπει να μιλά, να διεκδικά», απαντά σε όσους την συγχαίρουν.

«Δεν είναι πείσμα, είναι δικαίωση, δεν θέλω να τον εκδικηθώ, θέλω να δικαιωθώ. Από τότε που συνέβη αυτό το πράγμα, αυτόν τον άνθρωπο ουδέποτε ήθελα να τον δω, μπορούσε να τον δω τυχαία στον δρόμο, να οδηγώ, να γυρνώ από την άλλη πλευρά. Μόνο και μόνο που ακούω τη φωνή του, δεν μπορώ, δεν το μπορώ και το ότι πήγαινα σε κάθε δικάσιμο, έκανα μεγάλο άθλο.»

 

Αναφέρθηκε στην υποτίμηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Τέλος, είπε ότι είναι στη διάθεση οποιασδήποτε γυναίκας, όπως μπορεί να βοηθήσει, στον αγώνα της για διεκδίκηση της δικαίωσής της, καλώντας τις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της και να προχωρήσουν, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία να δημιουργήσει θεσμούς για στήριξη των θυμάτων σε όλη αυτή τη διαδικασία.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »