ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας επισκέφθηκαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ

Τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων (ΣΕΛ) της Λάρνακας επισκέφθηκαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), με έδρα την Αθήνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ).

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ΣΑΛ «κατά τη συνάντηση των αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής του Αγγελος Χατζηχαραλάμπους, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας αλλά και την επικείμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Χάρης Παπανικολάου, τεχνικός Χημείου του ΣΑΛ παρουσίασε το θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπη ενώ η Υγειονομικός Μηχανικός του ΤΑΥ Αγγέλα Λάρκου αναφέρθηκε στη χρήση του ανακτημένου νερού στην Κύπρο».

 

Προστίθεται ότι «επικεφαλής των εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ, που παρευρέθηκαν σε συναντήσεις και παρακολούθησαν ομάδες εργασίας, ήταν ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Τόσιος ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα που αποτελείτο μεταξύ άλλων από τους Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη Διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Γιώργο Καραγιάννη Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης και Πέτρο Ματσούκη  Γενικό Διευθυντής της θυγατρικής «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.».

Οι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ ξεναγήθηκαν τόσο στις εγκαταστάσεις της ΣΕΛ όσο και στο έργο χρήσης ανακτημένου νερού της Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι “η στρατηγική συνεργασία των εμπλεκομένων μερών έχει επισφραγισθεί με Μνημόνιο Συναντίληψης που συνυπέγραψαν στο περιθώριο του 1st Greece – Cyprus Business Summit, στις 6 Μαϊου 2022 με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, τη χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού στη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου λυμάτων και ανταλλαγή εμπειρίας σε ζητήματα επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων αποβλήτων».

Ακόμα το Μνημόνιο στοχεύει «στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κυκλικής οικονομίας και παροχή διευκολύνσεων στη συνεργασία μεταξύ φορέων για τον χειρισμό θεμάτων όπως εκπαίδευση και κατάρτιση, έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, τεχνολογίες και τεχνικές στους τομείς της συλλογής & επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και λειτουργίας & συντήρησης του δικτύου λυμάτων».

Σχετικά νέα

X
Translate »