Αναπτυξιακά Έργα

Το πλάνο δράσης για μεταφορά ετ. Πετρελαιοειδών στο Βασιλικό

Πηγή: offsite.com.cy
Όλες οι λεπτομέρειες σε σύσκεψη στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας των αρμοδίων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για τα θέματα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της σύσκεψης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των εταιρειών Πετρολίνα και ΕΚΟ.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες έχουν ολοκληρώσει τα έργα για τη μεταφορά των πετρελαιοειδών στην περιοχή του Βασιλικού και διαπιστώθηκε, επίσης, ότι είτε υποβλήθηκαν είτε θα υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών οι αιτήσεις για κατεδάφιση των εγκαταστάσεων στη Λάρνακα. Αναμένεται ότι όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021.

Όσον αφορά τη μεταφορά των εγκαταστάσεων υγραερίου, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες τόσο από την Αρχή Λιμένων όσο και από πλευράς των εταιρειών εμπορίας υγραερίου και αναμένεται συνάντηση των εμπειρογνωμόνων και των αρμοδίων Αρχών για λήψη τελικών αποφάσεων.

Εκτιμάται ότι οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χώρο εκφόρτωσης υγραερίου θα ληφθούν πριν το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα οι εταιρείες θα συνεχίζουν την ολοκλήρωση των έργων υποδομής.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με ελάχιστες παρεκκλίσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη στρατηγική μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα προβεί σε σχετική ενημέρωση. 

Σχετικά νέα

X
Translate »