Γενική Επικαιρότητα

«Το πιο δύσκολο στην ιστορία του θεσμού»: Φωνές για το γραπτό των Μαθηματικών

Πηγή: alphanews.live

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Υπουργείο Παιδείας εξαπολύουν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης για το δοκίμιο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης στο οποίο παρακάθισαν σήμερα σε εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

κ

λκ

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοϊζος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για το δυσκολότερο και μεγαλύτερο σε έκταση γραπτό της τελευταίας δεκαπενταετίας. Όπως υποστήριξε, ο ίδιος συνομίλησε με δώδεκα εκπαιδευτικούς από όλες τις επαρχίες, των οποίων οι απόψεις συγκλίνουν ότι οι μαθητές θα έπρεπε να σπαταλήσουν τον μεγαλύτερο χρόνο, για να διαβάσουν και να κατανοήσουν τα ερωτήματα.

Έκανε λόγο για διαγώνισμα με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, το οποίο έχει επηρεάσει τη ψυχολογία όσων παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις, αφού όσο προετοιμασμένοι και να ήταν συνάντησαν μπροστά τους «ένα βουνό.» Ο κύριος Κωνσταντίνου εισηγήθηκε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία προς τους μαθητές, εξετάζονταν την αναγωγή στη βαθμολογία για να γίνει διόρθωση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »