Γενική Επικαιρότητα

To Νomoplatform σας ενημερώνει για τις δράσεις της Βουλής την εβδομάδα που μας πέρασε

Ανασκόπηση της εβδομάδας

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αυτή την εβδομάδα η Βουλή ασχολήθηκε με θέματα που αφορούσαν το

συνταξιοδοτικό σχέδιο των δημόσιων υπαλλήλων,

τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €172 εκτατ.,

τον καθορισμό ανώτατων τιμών στα πετρελαιοειδή και

τις ιατρικές εφαρμογές παρακολούθησης υγείας (medical apps).

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο που προνοεί την πρόσληψη ειδικών αστυνομικών με στόχο την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, ενώ αναβλήθηκε η ψήφιση των προτάσεων νόμου που προνοούν την άρση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων προαγωγής τόσο στον δημόσιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη θέσπιση του ιδιώνυμου αδικήματος της γυναικοκτονίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Βουλή αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις για τον αγωγό EastMed, τη γεωπολιτική σημασία του «EuroAsia Interconnector», τη διαφοροποίηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στα σχολεία στο πλαίσιο των τετραμήνων και τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών από άτομα νεαρής ηλικίας.

 

 

Το ηλεκτρονικό νομοθετικό παρατηρητήριο Nomoplatform είναι μια πολιτικά ανεξάρτητη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αύξηση της διαφάνειας, προσφέροντας στους πολίτες την ευκαιρία να παρακολουθούν άμεσα και έγκυρα τις διεργασίες που επιτελούνται εντός της Βουλής. Στηρίζοντας τη δράση μας στηρίζετε την κομματικά ανεξάρτητη, έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωσή σας.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »