Εκπαίδευση

Το Νηπιαγωγείο Δροσιάς στους 3 πρώτους φιναλίστ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καν’ το να ακουστεί 2022»

Τα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Δροσιάς συμμετέχουν φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καν’ το να ακουστεί 2022» με τίτλο «Ταξιδεύοντας» που συνδιοργανώνουν η Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών με τίτλο Το ταξίδι μιας κούκλας – Αμμόχωστος κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 190 συμμετοχές ραδιοφωνικών μηνυμάτων από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να πάρει την τιμητική 3η θέση πανελλήνια στην ψηφοφορία των ακροατών.

Επιπρόσθετα, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και τα συμμετέχοντα σχολεία, με τη δική τους ψήφο, έχουν κατατάξει το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς ανάμεσα στους τρεις πρώτους φιναλίστ στην κατηγορία “νηπιαγωγεία”. Η τελική κατάταξη του νηπιαγωγείου θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικό Μολύβι” στο Αιγάλεω, στην Αθήνα.

Τα παιδιά σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου έχουν πλαισιώσει το ραδιοφωνικό τους μήνυμα με σχετικό βίντεο κλιπ, το οποίο κατάφερε να συγκινήσει και να αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η διεύθυνση του σχολείου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τους διοργανωτές του διαγωνισμού και συγχαίρει ιδιαίτερα τους μαθητές για τη σημαντική αυτή τους διάκριση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου Μαρία Σουφλιά (γενική επιμέλεια ραδιοφωνικού μηνύματος και βίντεο κλιπ), Πολύνα Ρόκομου, Εύη Ιασονίδου, Λουκία Ταππή και Κωνσταντίνα Φιλαρέτου και στην αντικαταστάτρια νηπιαγωγό Μαρία Κακουλλή που εργάστηκαν για την ετοιμασία του ραδιοφωνικού μηνύματος και του σχετικού βίντεο κλιπ.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας κατάφεραν μέσα από αυτή τους τη συμμετοχή να μεταφέρουν σε πανελλήνιο επίπεδο ένα σημαντικό μήνυμα για την κατεχόμενη αγαπημένη πόλη μας, την Αμμόχωστο!!!

Το ταξίδι μιας κούκλας – Αμμόχωστος

Μια κούκλα μας ταξιδεύει, ένα παιδί, μια πόλη.

Αμμόχωστος Αγαπημένη…ΚΥΠΡΟΣ!!!

Ένα ταξίδι φωτεινό, το έβαψε ο ήλιος και η θάλασσα.

Και ύστερα σκοτείνιασε…

Η εισβολή σταμάτησε το ταξίδι και έμεινε η κούκλα ξεχασμένη

Και η πόλη έρημη και μόνη!

ΘΥΜΑΜΑΙ…..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

Σχετικά νέα

X
Translate »