Όμορφα της Πόλης

To ‘κανε ξανά ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο…Γιόρτασε τα 96α γενέθλια του με κατάδυση στο Ζηνοβία

Στο πιο δημοφιλέστερο ναυάγιο της Κύπρου, το “Ζηνοβία” γιόρτασε τα 96α γενέθλιά του ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο Ray Woolley.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο δύτης από το Ηνωμένο Βασίλειο και βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο.

Σήμερα, με την ευκαιρία των 96ων γενεθλίων, ο κ. Woolley έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του, αφού καταδύθηκε σε βάθος 42,5 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 48 λεπτά. Πέρσι ο Βρετανός βετεράνος είχε καταδυθεί σε βάθος 40.6 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 45 λεπτά.

Μαζί με τον κ. Woolley καταδύθηκαν 57 ακόμα δύτες από διάφορες καταδυτικές σχολές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Την προσπάθεια του Βρετανού δύτη στήριξε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στα πλαίσια της προώθησης του ναυαγίου Ζηνοβία, το οποίο βυθίστηκε τον Ιούνιο του 1980, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα σημεία κατάδυσης σε ναυάγια ανά τον κόσμο.

Σε δηλώσεις του. ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης ανέφερε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τα 96α γενέθλια του Ray Woolley, ο οποίος έχει καταδυθεί στα 42,5 μέτρα στο ναυάγιο Ζηνοβία. Ήταν μια εκπληκτική κατάδυση από έναν άνθρωπο 96 χρονών, που είναι και βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου».

Πρόσθεσε ότι «ήταν μια μεγάλη τιμή και χαρά για τη Λάρνακα που σήμερα βρισκόταν μαζί μας ο κ. Woolley» και ευχαρίστησε «όλους τους δύτες, τα ΜΜΕ που ήταν σήμερα στη Λάρνακα και ευχόμαστε όλοι να είμαστε καλά για να βρεθούμε και πάλι εδώ τον επόμενο χρόνο. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης».

Από την πλευρά του ο Ray Woolley ευχαρίστησε όλους για τη παρουσία τους σήμερα στην εκδήλωση, αφού όπως είπε, στα 96α γενέθλια του κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ.
 δύτης ηλικιωμένος 96 ετών Ναυάγιο Ζηνοβία

Πρόσθεσε ότι καταδύθηκε «στα 42,5 μέτρα, ακριβώς στο βυθό της θάλασσας και ο συνολικός χρόνος κατάδυσης ήταν 48 λεπτά» και εξέφρασε ευχαριστίες στους 57 συνολικά δύτες που καταδύθηκαν μαζί του, κάτι που όπως εξήγησε «είναι ασυνήθιστο αφού κανονικά στις καταδύσεις έχεις μόνο ένα άτομο μαζί σου».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι τόσα άτομα καταδύθηκαν και μοιράστηκαν μαζί του την συγκεκριμένη εμπειρία.

Ο κ. Woolley εξέφρασε ακόμα την ελπίδα του χρόνου να είναι καλά στην υγεία του, ώστε να καταφέρει να καταδυθεί μαζί με τους φίλους του στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Μετά την κατάδυση οι δύτες, οι φίλοι και τα ΜΜΕ από την Κύπρο και το εξωτερικό που συνόδευσαν τον Βρετανό δύτη στην θάλασσα, επέστρεψαν στη στεριά όπου έκοψαν τούρτα γενεθλίων για τα 96α γενέθλια του.

 δύτης ηλικιωμένος 96 ετών Ναυάγιο Ζηνοβία

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »